MónTerrassa
Terrassa vol donar més protagonisme als infants i adolescents
  • CA
Àlex Monfort i Ona Martínez presentant el Pla Local de la Infància i Adolescència
Àlex Monfort i Ona Martínez presentant el Pla Local de la Infància i Adolescència | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

La regidora d’Infància, Adolescència i Joventut, Ona Martínez, ha presentat aquest dilluns el projecte per elaborar un Pla Local de la Infància i l’Adolescència de Terrassa. “Volem introduir la perspectiva de la infància a l’Ajuntament, perquè ells també tenen el dret de construir la ciutat, no només del futur sinó del present”, ha destacat la regidora que ha afegit que el document es vol fer “de manera transversal i interseccional, per tal de donar veu a tothom i que impliqui a tots els serveis municipals”. I és que cal recordar que infants i adolescents representen un 20% de la població total de Terrassa.

El Pla Local es treballarà al llarg del 2020 i el govern pretén que sigui “un projecte de ciutat que perduri en el temps, per aquest motiu el presentarem al proper ple de novembre amb la voluntat d’aconseguir el consens polític més gran possible i poder marcar tots junts les línies estratègiques a seguir”.

El Pla Local de la Infància i l’Adolescència s’ha convertit en una “prioritat” per aquest executiu local, i servirà com a complement al Consell Municipal recentment constituït. “Volem definir les prioritats i els eixos de treball, a més de potenciar els òrgans ja existents“, ha dit Martínez que no ha dubtat a ressaltar que el document anirà condicionat per “un sistema d’avaluació continuada i de rendiment de comptes, a més d’un seguiment constant del seu desenvolupament”.

Suport de la Diputació

El Pla comptarà amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona, la qual ajudarà a realitzar una diagnosi quantitativa del volum, origen, sexe i tendència de la infància i adolescència a Terrassa, però també fer una anàlisi dels serveis i accions que s’estan duent a terme actualment. Tal com ha explicat el director de Serveis Àlex Monfort es busca fer un mapeig exhaustiu per elaborar un document complet que ajudarà a “coordinar, impulsar i promoure accions orientades i pensades per i per als joves de la ciutat”.

La primera fase serà doncs determinar les mancances i necessitats, per posteriorment, detallar els reptes de present i futur i, finalment, definir les línies d’actuació concretes a dur a terme. Per tal que el document sigui el més participatiu i reculli el màxim de veus possibles es comptarà “amb el paper fonamental de les escoles i entitats de lleure, a més del Consell Municipal que té una representació territorialitzada, paritària i amb representació de capacitats diverses”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa