MónTerrassa
Terrassa se suma a la Declaració de Mariúpol com a condemna a la invasió
  • CA

Terrassa s’ha sumat a la Declaració de Mariúpol en senyal de condemna per la invasió russa. L’alcalde Jordi Ballart ha signat la declaració que compta amb el suport d’un centenar d’alcaldes, alcaldesses i representants d’àrees metropolitanes d’arreu d’Europa, entre els quals hi ha també la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, o el vicepresident de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Ernest Maragall, segons recull l’Agència Catalana de Notícies. Entre els signants hi figuren l’alcalde de Mariúpol, Vadim Boichenko, una de les ciutats ucraïneses més assetjades per l’exèrcit rus. A la Declaració de Mairúpol també s’hi han adherit els batlles de ciutats d’arreu d’Europa, com Londres, Roma, Praga, Lisboa, Atenes o Varsòvia.

En aquest comunicat es demana als governs europeus i a la Comissió Europea que “augmentin els esforços per aturar la guerra”. Els representants locals fan una crida “a tots els alcaldes del món i a la comunitat internacional” perquè denunciïn com a “crims de guerra” els atacats russos contra civils a Ucraïna. A més, els alcaldes i autoritats demanen especialment a la Unió Europea que “pressioni” el govern rus perquè s’obrin “corredors humanitaris”. També consideren necessari que Europa adopti polítiques per a l’acollida i integració de persones refugiades provinents d’Ucraïna -una xifra que actualment ja arriba als 2,5 milions de persones-. A més, creuen que ha arribat el moment de prendre decisions econòmiques més dures i aturar “qualsevol transacció econòmica amb Rússia i Bielorússia” mentre l’exèrcit rus no es retiri del territori ocupat.

El passat 26 de febrer, l’Ajuntament de Terrassa ja es va adherir a la Declaració Institucional de la Federació de Municipis de Catalunya per denunciar i condemnar la intervenció militar russa, en una clara protesta per la vulneració del Dret Internacional. A més, com a mostra de solidaritat amb el poble ucraïnès es va il·luminar la façana de l’Ajuntament amb els colors blau i groc, i es va dur a terme una concentració ciutadana al Raval de Montserrat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa