MónTerrassa
Terrassa s’omple d’aneguets
  • CA
La CUP fa pinya des de Terrassa per recuperar la gestió pública de l’aigua | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

“El proper diumenge dia 19 de març no només sortiran al carrer els egarencs per reclamar la municipalització de l’aigua sinó tots aquells que volem recuperar la sobirania dels nostres drets i deixar clar que s’ha acabat la privatització, que el poble és capaç de governar-se a si mateix”, ha manifestat Quim Arrufat, portaveu del Secretariat Nacional de la CUP, en l’acte de presentació aquest divendres a Terrassa de la campanya per reclamar el control públic de l’aigua arreu del país.

Terrassa és ara mateix en l’ull de l’huracà, i un dels principals camps de batalla per als partidaris de la municipalització de l’aigua. I el proper diumenge els cupaires volen una mobilització massiva per dir “prou a una privatització que només fa més car el servei i de mala qualitat, aquestes empreses adjudicatàries de serveis només són un espai de corrupció política i de ruïnes econòmiques”, ha sentenciat Arrufat. Al seu costat, la diputada Mireia Boya ha matisat que “no podem permetre que les grans empreses s’enriqueixin amb una gestió interessada d’un bé públic cada cop més escàs, volem ser sobirans en tot, la futura República Catalana ha de ser sobirana també ecològicament i socialment, recuperant el control dels recursos i impedint que les empreses mercadegin amb els nostres drets”.

Els beneficis de la municipalització

La campanya que ha presentat aquest divendres la CUP vol ajudar a “empènyer administracions cap a la municipalització dels serveis bàsics, comptant amb l’ajuda de la pressió ciutadana”, ha explicat el representat a l’AMB i membre del Secretariat de la CUP, Eduardo Cáliz. O farà des del carrer (amb cartells, els famosos aneguets de goma o xerrades) però també a través de les xarxes socials i en l’àmbit institucional (amb una desena de mocions ja aprovades en Ajuntaments reivindicant la gestió pública de l’aigua). Per Caliz no es tracta “de canviar un model per un altre sinó que la municipalització ha de garantir una aigua de qualitat i a preu més baix, que no es talli el subministrament a famílies vulnerables, un major control popular, garantir els drets dels treballadors i una futura República Catalana lliure de multinacionals opaques”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: en això estic d'acord amb els cupaires a març 10, 2017 | 17:12
    en això estic d'acord amb els cupaires març 10, 2017 | 17:12
    Els serveis bàsics, han d'estar al 100% sota control públic. No em crec que una empresa privada, que busqui beneficis com es lògic, pugui donar millor servei i millor de preu qu'una que te com prioritari el servei a bon preu.
  2. Icona del comentari de: Josep a març 10, 2017 | 21:41
    Josep març 10, 2017 | 21:41
    O son ignorants, o cínics o aspirants a corruptes. Ja està bé d'enganyar a la gent amb pamflets propagandístics. L'aigua sempre és municipal, sempre, el que està externalitzat el la gestió de la distribució sempre sota les prescripcions municipals i el control del contracte per part de l'ajuntament. Que volen crear més TMB, i similars? empreses públiques que són una fabrica de col·locació d'amics, coneguts i interessats.
  3. Icona del comentari de: Ramon a març 10, 2017 | 22:42
    Ramon març 10, 2017 | 22:42
    Tot això ja ho votarem. No hem de condicionar la futura Catalunya lliure a cap proposta ideològica ni de dretes ni d'esquerres. Bàsicament perquè la idea és que siguem una democràcia. Aquestes coses, en democràcia, es voten. Algú s'imagina que un grup catòlic condicionés la independència a la prohibició de l'avortament?
  4. Icona del comentari de: Ramon a març 10, 2017 | 22:46
    Ramon març 10, 2017 | 22:46
    Més amunt un post afirma que els serveis públics han d'estar al 100% per cent sota control públic. I que la privatització sempre donarà pitjor preu i pitjor servei. Falsedat rere falsedat. Tot això, ho repeteixo, ara no toca. Tot això es decidirà com es decideix en les democràcies. Primer discutint-ho no des d'apriorismes dogmàtics pels que el món real és una variable exògena. I després votant-ho. Els nostres representants, és clar. Referèndums, ara com ara, amb comptagotes.
  5. Icona del comentari de: Comunisme a març 11, 2017 | 08:10
    Comunisme març 11, 2017 | 08:10
    Els funcionaris ho faran tot millor
  6. Icona del comentari de: Marcelramon a març 11, 2017 | 09:25
    Marcelramon març 11, 2017 | 09:25
    Alguns/es, no tenen ni fotuda idea de que els diposit i els pous d'aigua son punts estratègics a controlar per el govern i la nostre policia, us imagineu que estic sota control del enemic?,..no juguem amb aquestes coses ni diguem bajanades romàntiques, un Estat te punts estratègics de control, i aquest es un dels més importants,..prou d'ideologies florides o d'anar amb el lliri a la mà.....
  7. Icona del comentari de: Ramon a març 11, 2017 | 11:37
    Ramon març 11, 2017 | 11:37
    Qui posa condicionants ideològics a la llibertat de Catalunya només demostra que la llibertat de Catalunya per si mateixa els la porta fluixa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa