Projecte del túnel d'Horta

Projecte del túnel d’Horta | Gencat

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, s’han reunit aquest dimarts a l’Ajuntament de Sabadell per tractar diferents qüestions d’interès per a totes dues ciutats. A la trobada, durant la qual Farrés ha traslladat a Ballart el resultat de la reunió que fa poques setmanes va mantenir a Madrid amb el secretari d’Estat d’Infraestructures, tots dos alcaldes han acordat presentar conjuntament al Ministeri una proposta conjunta per assolir com més aviat millor la B-40 entre les dues ciutats.

Però a banda de la Ronda Nord, els alcaldes de Sabadell i Terrassa han abordat durant la trobada altres qüestions com el Pla de Mobilitat del Vallès, que afecta a infraestructures viàries i ferroviàries, i diferents aspectes de l’àmbit sanitari. Precisament sobre vies de comunicació, s’ha parlat sobre l’estat del projecte de transformació de la N-150 en via cívica, que afavoreixi la connexió segura a peu i amb bicicleta entre ambdues ciutats, i tot el que comportaria per a la reordenació urbanística del territori.

Un altre dels temes tractats, i amb coincidències entre les dues ciutats, és treballar perquè el projecte d’eix ferroviari del túnel d’Horta es mantingui viu i pugui ser una tercera connexió entre Barcelona i el Vallès Occidental que doni servei tant a la UAB, com a barris de Sabadell i Terrassa que actualment no disposen de servei ferroviari. Finalment, en aquest àmbit, també s’ha tractat sobre el BRCAT Terrassa-Sabadell-Granollers (bus ràpid Catalunya), que ha de suposar un canvi significatiu en l’estructura dels serveis interurbans de bus.

Sobre l’àmbit sanitari, hi ha voluntat entre els dos màxims representants polítics de facilitar la coordinació entre Terrassa i Sabadell per reforçar els centres sanitaris de totes dues ciutats. Així mateix, tant Farrés com Ballart han coincidit en què cal posar en valor la importància de la comarca com a referent al conjunt del territori, no només en població sinó pel que fa a la necessitat de disposar de bons serveis, evitant el centralisme o haver-se de desplaçar per segons quines qüestions a Barcelona.

Nou comentari