MónTerrassa
Terrassa recorda el president Companys i les víctimes de la Guerra Civil
  • CA

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; acompanyat de la regidora de Memòria Històrica, Ona Martínez; i de portaveus dels Grups Municipals ha presidit aquest dissabte dia 15 d’octubre l’acte institucional de celebració del Dia Nacional en Memòria de les Víctimes de la Guerra Civil i Víctimes de la Repressió de la Dictadura Franquista i del 82è aniversari de l’afusellament del president Companys.

L’acte, conduït per la regidora de Memòria Històrica, ha comptat amb un minut de silenci en record de les víctimes, amb una ofrena floral que han dipositat les autoritats al peu del monument al president Companys. També s’ha dut a terme la interpretació de les peces musicals Sarabanda de J. S. Bach i El cant dels ocells, de Pau Casals, a càrrec d’alumnat i professorat de l’Escola Municipal de Música – Conservatori de Terrassa. Posteriorment, l’alcalde ha adreçat unes paraules a les persones assistents i l’acte s’ha tancat amb la interpretació de l’Himne Nacional de Catalunya, «Els segadors».

Ofrena a Lluís Companys i en record de les víctimes del terrorisme | Rafel Casanova

“Terrassa avança cap al futur, conscient de la seva memòria històrica”

La portaveu del govern municipal i regidora de Memòria Històrica i Drets Humans, Ona Martínez, ha estat l’encarregada de dirigir unes paraules als assistents. La republicana ha manifestat que “Terrassa som exemple en la recuperació de la memòria històrica i democràtica. Aquesta és la Terrassa que som: la que avança cap al futur, conscient de la seva memòria col·lectiva. La que repara i la que es construeix sobre una base de drets i llibertats”.

Per la seva banda, ERC i Jovent d’ERC han realitzat poc abans la seva ofrena al president Companys, en record de qui va ser el president del seu partit i en un acte que han recalcat que era “de reivindicació d’una figura històrica patrimoni de tots els catalans i catalanes, també a la nostra ciutat”. En aquest sentit, la regidora Teresa Ciurana ha recordat que “en un moment d’alta complexitat politica i social, es el moment d’actuar amb la màxima convicció republicana. Recordar la dignitat del President Companys davant de totes les dificultats, referent de lluita del nostre anhel de llibertat i justícia social”.

Mentre que en representació de Jovent d’ERC, Alex Aranda, ha manifestat que “La millor manera d’homenatjar a aquells que van donar la seva vida pel país, no és altra que mirar de ser útils a la nostra gent. Sense deixar ningú enrere. Perquè aquesta és la única manera de ser dignes dels nostres herois i heroïnes”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Txus a octubre 15, 2022 | 23:17
    Txus octubre 15, 2022 | 23:17
    Les victimes catalanes, no?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa