MónTerrassa
Terrassa, reconeguda per la Federació de Municipis de Catalunya
  • CA

La Federació de Municipis de Catalunya ha dut a terme dins de la 23a Assemblea General un acte de reconeixement cap aquells municipis que en van ser impulsors, entre les quals hi ha Terrassa, ara fa quaranta anys. L’entitat va néixer el novembre de 1981, en una aposta per fer municipalisme. L’acte d’agraïment, al Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú, ha comptat amb la presència de la tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares que, per delegació de l’alcalde, ha estat l’encarregada de recollir el guardó de les mans del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i de la comissió de Presidència de la FMC.

La presidenta de l’FMC, Olga Arnau, ha reclamat “més recursos i eines per als ajuntaments” catalans, i ha recordat que durant la pandèmia “hem demostrat que la millora política és la municipal. Hem gestionat una pandèmia sense competències, però amb molta vocació de servei”, ha dit en declaracions recollides per l’Agència Catalana de Notícies. “Si reconeixem el municipalisme, hem d’assignar més recursos i serveis el món local. I dotar-lo de lleis i normes del segle XXI”, ha insistit Arnau, que ha recordat de passada la problemàtica amb la suspensió de les plusvàlues municipals. “No podem dependre d’un finançament que pot ser declarat inconstitucional, com tampoc del color polític d’un govern”, ha etzibat la presidenta de l’FMC. “Necessitem també aquest millor finançament. Els governs locals no volem elogis i ara brandem la confiança guanyada en tants anys de gestió. Per tant, reclamem incansablement més i millor finançament, i no ens cansarem de fer-ho”, ha recalcat Arnau.

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, encarregat de tancar els actes de celebració d’aquest 40è aniversari, ha destacat la “capacitat transformadora immensa” del món municipal i ha defensat “treballar de bracet i enfortir l’aliança” entre Govern i municipis. “De fet, el nostre compromís amb el municipalisme s’expressa amb els 227 MEUR als pressupostos per al 2022”, ha volgut deixar clar el president.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa