MónTerrassa
Terrassa lliurarà la Medalla d’Honor de la Ciutat a Teresa Jordà Vitó
  • CA

El ple municipal de l’Ajuntament de Terrassa ha iniciat els tràmits per imposar la Medalla d’Honor de la Ciutat a Teresa Jordà i Vitó. Ha estat la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, qui ha fet un prec per demanar-ne la concessió. La petició ha estat ben rebuda per part de l’equip de govern i oposició, que reconeix la tasca de l’artista. “És l’aquarel·lista amb més projecció internacional de la ciutat amb una formació impecable i una vessant pedagògica que l’honora”, ha subratllat Boladeras. Justament, aquest mes de març s’ha estrenat a la Sala Muncunill de Terrassa, una exposició retrospectiva amb prop d’un centenar d’obres seves.

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, Teresa Jordà Vitó té el Doctorat UB (S.Inv.) i un Màster Editorial per la mateixa Universitat de Barcelona. A més d’estudis de Disseny Gràfic per la Llotja de BCN i per l’Escola Industrial d’Arts i Oficis de Terrassa. També ha estat reconeguda pels cursos d’arts plàstiques que impartia en el seu propi taller entre el 1993 i fins al 2009. A més d’haver fundat i impartit cursos de dibuix i pintura a la Lliga Reumatològica Catalana, amb subseu de Terrassa, coincidint amb la seva fundació el 1995. En la vessant pedagògica, també ha fet classes a infants, als Amics de les Arts, i a estudiants de Belles Arts de la UB, a més de classes magistrals per a l’Agrupació d’Aquarel·listes de Catalunya, o realitzar una demostració a la Biennale d’Aquarelle Narbonne (França).

Reconeguda internacionalment

Jordà ha estat reconeguda amb multitud de premis, el més recent dels quals el 2011, amb l’Auszeichnung Watercolour Abstract de la Hahnemühle FineArt GmbH Dassel. Premi Internacional d’Aquarel·la Martínez Lozano (2007); Premi Criteri d’Art Ciutat de Terrassa (1992); Medalla d’Honor AAC BCN; o Medalla d’Or de l’Agrupació d’Aquarel·listes de Catalunya, el 1994. A més de tenir l’honor de ser nomenada Terrassenca de l’Any, el 2005. La seva obra s’ha pogut veure en exposicions no només de la nostra ciutat, sinó també d’arreu del país. També ha presentat exposicions individuals a Palma de Mallorca, Huesca o Marbella; i ha traspassat fronteres fent presència a la I Biennale d’Aquarelle Narbonne (França), a la The Finnish Watercolour Society (Finlàndia), al Salón International des Arts Plástiques de Béziers (França) o la Living Waters. Fibre Force (Helsinki).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa