MónTerrassa
“A Terrassa, l’1 d’octubre vam votar i vam guanyar”
  • CA

Comunicat de la Plataforma 1 d’octubre de Terrassa

“Ara fa un any vam viure un dels moments més importants de la història recent del nostre país; un gran acte de dignitat i d’exercici de democràcia.

L’1 d’octubre de 2017 van votar 60.294 terrassencs i terrassenques en condicions molt adverses. Volem reconèixer l’esforç i la voluntat de tothom qui hi va participar. Perquè són totes elles, les del SÍ, les del NO, les del vot en blanc o nul, les que atorguen autèntica legitimitat al referèndum, davant la repressió d’un estat que va utilitzar tota la seva força per intentar aturar-lo. El primer d’octubre va ser el dia que van guanyar la democràcia i la llibertat, el dia que vam demostrar que malgrat tots els malgrats creiem en la força de la gent, en les causes justes i en la no violència.

Per tal de commemorar i reivindicar aquell dia, s’ha constituït la Plataforma 1 d’octubre de Terrassa, de la que formen part entitats i partits. La Plataforma, de manera conjunta amb la ciutadania de Terrassa, organitza una jornada de reivindicació que se celebrarà el diumenge 30 de setembre i que pretén rememorar l’esperit d’aquells dies, l’ambient festiu i la defensa que es va fer dels col·legis electorals.

Els actes oficials s’iniciaran a les 17h amb una concentració als col·legis electorals que van obrir l’1 d’octubre on s’anima a la gent a portar alguna cosa per berenar i compartir-lo amb aquells i aquelles que fa un any els van omplir i defensar. Posteriorment s’iniciarà una marxa a peu des dels col·legis fins la Plaça Nova pels carrers de la ciutat. Un cop a la plaça, aproximadament a les 19h, es realitzarà la lectura conjunta d’un manifest i es gaudirà de música i diferents actuacions. Finalment, cap a les 21h, es convida a la ciutadania a portar el seu sopar, plats i coberts i compartir la vetllada conjuntament. Durant el dia alguns col·legis han organitzat activitats específiques que completaran les descrites anteriorment.

L’1 d’octubre va ser un èxit gràcies a totes les persones que hi van participar activament i creiem que són elles les que han de ser protagonistes de la reivindicació un any després. Recuperem l’esperit de l’1 d’octubre, recuperem el que el va fer possible: la voluntat, el compromís, la fermesa, la no-violència i l’autoorganització popular. L’1 d’octubre de 2017, a Terrassa, vam votar i vam guanyar.”

——

CONVOCATÒRIA – Jornada “1/10/2017. A Terrassa, vam votar.”

Diumenge 30 de Setembre

17:00 h Portes Col·legis electorals 1-O.

18.00 h Marxa cap a la plaça Nova des dels col·legis.

19.00 h Lectura Manifest, concerts i actuacions cultura popular.

21.00 h Sopar de taifa.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vistalegre a setembre 26, 2018 | 06:44
    Vistalegre setembre 26, 2018 | 06:44
    Si voleu creure que "vam guanyar" allà vosaltres, il·lusos! El dia que es pugui votar en condicions -perquè ho permeti l'Estat espanyol un cop supero el tardofranquisme- ja veureu en quina minoria quedarem... només cal moure's un dia pels diversos barris que no són el centre per comprovar que els catalanoparlants som una reserva sioux... Sortiu del centre algun dia, c...!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa