MónTerrassa
La Terrassa independentista torna a omplir de protesta els carrers
  • CA
El Raval de Terrassa, ple però mantenint les distàncies de seguretat
El Raval de Terrassa, ple però mantenint les distàncies de seguretat | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Terrassa ha respost aquest dilluns a la crida feta des de les entitats independentistes per protestar contra la sentència del TSJC d’inhabilitació de Quim Torra. El Raval de Montserrat s’ha tornat a omplir com feia temps que no es veia. ANC Terrassa, Òmnium però també CDR i Consell per la República han volgut donar suport al president de la Generalitat. Ha estat una concentració atípica ja que malgrat la gran quantitat de persones s’han pogut mantenir les distàncies de seguretat com a mesura Covid-19.

Entre els manifestants s’han pogut veure representants de partits polítics que han hagut d’aguantar paraules poc agradables de sentir per part del manifest de l’ANC ja que se’ls ha acusat de no haver “estat capaços de posar-vos d’acord en com fer front a aquestes ofensives de l’estat espanyol ni heu estat capaços d’avançar per fer efectiva la independència”. Des de l’ANC s’ha deixat clar que es vol que les forces independentistes negociïn i acordin una estratègia conjunta “per fer efectiva la declaració d’Independència votada per majoria al Parlament de Catalunya”. Amb crits d’independència o fora la justícia espanyola, l’acte ha transcorregut amb rapidesa -poc menys de mitja hora- fins a arribar al cant dels Segadors.

Amb això s’ha donat per acabada la concentració com a tal. A partir d’aquí, el gran grup s’ha dividit gairebé en dos. Uns s’han mantingut al Raval per fer els diaris Cants per la Llibertat mentre que els altres s’han desplaçat en direcció als Jutjats. Un cop allà però s’han trobat que Mossos d’Esquadra ja havien desplegat un fort cordó a l’entrada per evitar que s’hi acostessin. Això no ha semblat molestar-los.

Els manifestants han arribat fins a l'entrada de la C-58
Els manifestants han arribat fins a l’entrada de la C-58 | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Un grup ja més reduït, de prop d’un centenar de manifestants ha decidit que el millor era continuar rambleta del Pare Alegre avall, cap a l’entrada de Terrassa per la C-58. Després d’uns moments de dubte, i veient que els Mossos facilitaven la feina perquè tallaven els accessos s’han animat a pujar fins a l’autopista i tallar-ne un carril, en direcció Barcelona. Hi han estat prop de deu minuts. Un cop cantats Els Segadors han decidit girar cua i retornar als Jutjats.

Però allà s’han trobat una sorpresa i és que han aparegut diverses furgonetes de la BRIMO dels Mossos d’Esquadra que ràpidament s’han desplegat i els han encerclat. Una cinquantena han quedat atrapats al mig. No els han deixat marxar fins que no s’identifiquessin un per un. Això ha provocat tensions ja que cap d’ells s’hi ha mostrat predisposat. Finalment però s’ha arribat a un acord i se’ls ha deixat marxar. Tanmateix, de cop, els agents s’han llançat sobre un jove que anava en bicicleta i que ha quedat arrestat. Sembla que hauria estat per falta de respecte a un dels agents dels Mossos.

Manifestants han tallat la C-58 a Terrassa
Manifestants han tallat la C-58 a Terrassa | Cristóbal castro

!--akiadsense-->

Un detingut a Terrassa en l'acció de protesta
Un detingut a Terrassa en l’acció de protesta | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa