MónTerrassa
Terrassa i Govern enceten una etapa basada en la “cooperació i lleialtat”
  • CA
Reunió de la comissió mixta entre Generalitat i govern municipal
Reunió de la comissió mixta entre Generalitat i govern municipal | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

Aquest dijous ha tingut lloc la primera reunió de la Comissió Mixta bilateral entre l’Ajuntament de Terrassa i el Govern de la Generalitat. La trobada que s’ha iniciat de bon matí al Teatre Principal de Terrassa ha comptat amb una àmplia representació de l’equip de govern, 9 dels 14 regidors, més l’alcalde Jordi Ballart, i de la Generalitat, encapçalat per la consellera de Presidència, Meritxell Budó. “Iniciem una nova etapa de relacions entre la ciutat de Terrassa i el Govern basada en la confiança, cooperació i lleialtat institucional. Tenim objectius compartits i la voluntat de caminar junts per veure què pot aportar cadascuna de les administracions”, ha exposat Ballart.

Des de Terrassa es va lliurar al president Torra un dossier amb més de 100 reivindicacions de serveis, recursos i equipaments pendents. Aquest dijous, no s’han pogut tractar totes les qüestions, com és lògic, però el govern municipal s’ha mostrat satisfet pels diversos acords a què s’han arribat i pel reconeixement que s’ha donat a Terrassa com a “pont o porta entre l’àrea metropolitana i la Regió Central per exportar ”projectes d’èxit en sectors claus com salut, audiovisual o mobilitat cap a altres municipis, perquè tot i que tenim alguns dèficits en infraestructures podem tenir un paper rellevant en la construcció i en el futur del país”.

En la mateixa línia s’ha pronunciat Budó que ha reconegut que “Terrassa és un referent al nostre país, pel seu passat industrial i per haver sabut projectar una ciutat econòmica forta, amb sensibilitat social i amb voluntat de construir un municipi per a tothom”. I ha utilitzat les mateixes paraules de “porta que uneix” i de “ser una ciutat que recús el país” per lloar la feina feta fins ara i per recalcar el compromís del Govern amb aquesta comissió bilateral. “Ha estat tot un èxit i hem pogut abordar de manera transversal tot allò que necessita la ciutat, però també el país”.

En la comissió s’ha establert un protocol d’actuació amb uns objectius clars. “Valorem aquest pas endavant per part de la Generalitat, i tenim grans esperances en aquesta comissió. Apostem per fer una aportació constructiva al costat del govern, perquè malgrat ser de partits diferents i tenir sensibilitats no sempre coincidents, sí que podem ser exemple de cooperació per tal de millorar la vida dels nostres ciutadans”, ha sentenciat Ballart.

Budó ha signat el llibre d'honor de la ciutat
Budó ha signat el llibre d’honor de la ciutat | Rafel Casanova – BCF

!--akiadsense-->

A la reunió de la Comissió Mixta, a més de l’alcalde de Terrassa Jordi Ballart: el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Isaac Albert; la tinenta d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Núria Marín; la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares; el tinent d’alcalde de Drets Socials, Noel Duque; la regidora de Presidència i de Rieres, Jennifer Ramírez; la regidora de Salut i Gent Gran, Mónica Polo; el regidor de Projectes Audiovisuals; Pep Forn; la regidora de Cultura, Rosa Boladeras; i el regidor d’Esports, Miguel Ángel Moreno.

Per part del Govern de la Generalitat de Catalunya, han près part a la reunió de la Comissió Mixta la consellera de Presidència, Meritxell Budó; el secretari d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran, Miquel Àngel Escobar; la secretària general de Presidència, Meritxell Masó; la directora general d’Administració Local, Rosa Vestit; el secretari general de Territori i Sostenibilitat, Ferran Falcó;; el secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies; el secretari d’Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer; el responsable d’Acció Territorial de l’Esport de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, Santi Siquier;la gerent de la Regió Sanitària de Barcelona de l’Àmbit Metropolità Nord, Anna Aran; i la directora dels Serveis Territorials a Barcelona del Departament de Cultura, Maria Àngels Torras.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa