MónTerrassa
Terrassa estudiarà que les dones puguin baixar entre parades en els busos nocturns
Marc Medina, regidor de la CUP, defensant la proposta al ple municipal
Marc Medina, regidor de la CUP, defensant la proposta al ple municipal | Lorena Pinilla

!--akiadsense-->

El Ple de terrassa va aprovar aquest dijous, amb 26 vots a favor i una única abstenció, la primera passa cap a la creació de les anomenades “parades intermèdies” en el servei de bus nocturn. Ara, la regidoria de Mobilitat efectuarà ara un estudi de viabilitat de la mesura. Es tracta d’introduir la perspectiva de gènere a la Mobilitat; tot permetent que les dones puguin baixar del vehicle en un punt intermedi entre dues parades, si això possibilita una reducció de la distància de carrers que haurà de caminar sola fins a arribar a casa.

La proposta ha estat acordada amb l’Equip de Govern (PSC), així com amb els grups municipals d’ERC, TeC (comuns), PDeCAT i Ciutadans. La mesura, que té un cost zero, també ha estat aprovada aquest mes de gener a la ciutat basca de Bilbao (Biscaia), a proposta del grup municipal d’EH Bildu.

Segons el regidor de la CUP, Marc Medina, “l’objectiu és evitar al màxim els punts de l’espai públic que són percebuts com a insegurs per les dones, especialment si són afavoridors de possibles agressions sexuals”. Com ara carrers mal il·luminats; indrets inhòspits, carrerons de poca concurrència, nul·la visibilitat.… I no només percepcions, afegeix Medina: “L’assetjament a les nits es produeix cada dia: Des de seguiments a dones que caminen soles, comentaris verbals fins a agressions físiques”.

Des de la CUP afirmen que aquesta mesura no redueix els drets de cap ciutadà, mentre que intenta corregir la vulneració de drets (el risc a ser agredides) que pateixen les dones.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Alex a gener 28, 2018 | 10:09
    Alex gener 28, 2018 | 10:09
    Acaso la conductora del bus de nit " mujer " no merece protección yamb
  2. Icona del comentari de: Gemma a gener 29, 2018 | 08:48
    Gemma gener 29, 2018 | 08:48
    I no caldria il.luminar mes els carrers i mes cotxes de policia vigilant per la nit??

Nou comentari

Comparteix