Terrassa dona suport al poble Palestí per trobar una solució pacífica al conflicte

Proposta de resolució presentada per ERC

El ple municipal ha aprovat avui una PROPOSTA DE RESOLUCIÓ EN FAVOR DELS DRETS I LA PAU A PALESTINA presentada per ERC i Tot per Terrassa, amb els vots a favor també de Junts i ERC i l’abtsenció de Cs.

EXPOSICIÓ DE MOTIUS
Des de fa unes setmanes, les Forces Armades d’Israel han dut a terme atacs injustificats i amb una violència extrema a diversos punts dels territoris de Palestina. Els bombardeigs a territoris on hi ha assentaments de població Palestina s’han dut a terme indiscriminadament i la població civil ha estat la més perjudicada, incloent-hi nens i nenes. Els morts són centenars en plena escalada del conflicte però és molt probable que en poc temps el conflicte escali a nivell internacional causant milers de víctimes de persecució policial i militar israelí.


Des de la creació de l’estat d’Israel, la població Palestina ha estat desplaçada, aïllada i liquidada pels interessos expansionistes de l’estat profundament sionista que representa Israel. Coincidint amb la fi del ramadà i amb l’aniversari de la Nakba, el 73è any de l’ocupació del territori de manera ilegal amb el suport de les potències occidentals, però també amb les eleccions a Palestina el mes de Maig, Israel ha aprofitat l’ocasió per obrir les ferides d’un conflicte, envaint espais religiosos que són sagrats pel poble palestí o iniciar procés d’extermini sense precedents a la història de la humanitat.


A més a més, en la situació d’emergència epidemiològica, s’està negant el dret a la vacunació al poble palestí, de manera que la població d’Israel està pràcticament vacunada en la seva totalitat, i dels palestins, només un 4,2% tenen la pauta de vacunació completada a dia 12 de maig de 2021.


Som conscients que la pau i la llibertat de Palestina han de passar per un procés de desescalada començant pel tall del finançament logístic militar que ofereixen els països de l’OTAN a Israel. Per això, des d’ERC i Jovent Republicà denunciem en aquest ple la violació múltiple de drets humans que fa dècades que perpetúa Israel en contra de població civil Palestina i volem donar suport a una solució pacífica basada en la pau i la llibertat del poble de Palestina.


ACORDS

  1. Un manifest o comunicat de l’ajuntament en suport al poble Palestí amb la intenció de trobar una solució pacífica al conflicte
  2. El rebuig a l’ocupació indeguda de Palestina per part d’Israel
  3. La solidaritat amb la comunitat musulmana a Palestina, que ha vist les seves tradicions i creençes vulnerades pels diferents enfrontaments en zones considerades sagrades per la religió
  4. Alçar una bandera simbòlica de Palestina a la façana de l’ajuntament en suport al poble Palestí i el seu sofriment davant les violacions de drets humans que està perpetrant Israel en contra seu.

Nou comentari