MónTerrassa
Terrassa dona suport al poble Palestí per trobar una solució pacífica al conflicte
  • CA

El ple municipal ha aprovat avui una PROPOSTA DE RESOLUCIÓ EN FAVOR DELS DRETS I LA PAU A PALESTINA presentada per ERC i Tot per Terrassa, amb els vots a favor també de Junts i ERC i l’abtsenció de Cs.

EXPOSICIÓ DE MOTIUS
Des de fa unes setmanes, les Forces Armades d’Israel han dut a terme atacs injustificats i amb una violència extrema a diversos punts dels territoris de Palestina. Els bombardeigs a territoris on hi ha assentaments de població Palestina s’han dut a terme indiscriminadament i la població civil ha estat la més perjudicada, incloent-hi nens i nenes. Els morts són centenars en plena escalada del conflicte però és molt probable que en poc temps el conflicte escali a nivell internacional causant milers de víctimes de persecució policial i militar israelí.


Des de la creació de l’estat d’Israel, la població Palestina ha estat desplaçada, aïllada i liquidada pels interessos expansionistes de l’estat profundament sionista que representa Israel. Coincidint amb la fi del ramadà i amb l’aniversari de la Nakba, el 73è any de l’ocupació del territori de manera ilegal amb el suport de les potències occidentals, però també amb les eleccions a Palestina el mes de Maig, Israel ha aprofitat l’ocasió per obrir les ferides d’un conflicte, envaint espais religiosos que són sagrats pel poble palestí o iniciar procés d’extermini sense precedents a la història de la humanitat.


A més a més, en la situació d’emergència epidemiològica, s’està negant el dret a la vacunació al poble palestí, de manera que la població d’Israel està pràcticament vacunada en la seva totalitat, i dels palestins, només un 4,2% tenen la pauta de vacunació completada a dia 12 de maig de 2021.


Som conscients que la pau i la llibertat de Palestina han de passar per un procés de desescalada començant pel tall del finançament logístic militar que ofereixen els països de l’OTAN a Israel. Per això, des d’ERC i Jovent Republicà denunciem en aquest ple la violació múltiple de drets humans que fa dècades que perpetúa Israel en contra de població civil Palestina i volem donar suport a una solució pacífica basada en la pau i la llibertat del poble de Palestina.


ACORDS

  1. Un manifest o comunicat de l’ajuntament en suport al poble Palestí amb la intenció de trobar una solució pacífica al conflicte
  2. El rebuig a l’ocupació indeguda de Palestina per part d’Israel
  3. La solidaritat amb la comunitat musulmana a Palestina, que ha vist les seves tradicions i creençes vulnerades pels diferents enfrontaments en zones considerades sagrades per la religió
  4. Alçar una bandera simbòlica de Palestina a la façana de l’ajuntament en suport al poble Palestí i el seu sofriment davant les violacions de drets humans que està perpetrant Israel en contra seu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa