MónTerrassa
Terrassa denúncia les vulneracions de drets estudiants universitaris
  • CA

Aquest divendres, el Ple de l’Ajuntament de Terrassa adopta una acord a proposta del Jovent Republicà. Es constata que, des de l’arribada de la pandèmia, un dels sectors més afectats ha estat el dels estudiants. S’han hagut d’adaptar a una docència que, en la pràctica totalitat, ha estat digital, molts d’ells sense disposar dels mitjans adequats per fer-ne el seguiment que es requereix.

Malgrat que quasi tot el quadrimestre s’ha desenvolupat de manera presencial, des de Jovent manifesten que “hi ha hagut una manca generalitzada d’avaluació de la docència i de les avaluacions, en la majoria dels casos s’han mantingut exàmens presencials en plena tercera onada”. I afegeixen que “no s’han posat per damunt els criteris més adequats d’acord amb la pandèmia, i és que han estat diàries les imatges de vulneracions de les mesures de seguretat, afectant tant a l’alumnat com al personal docent, i a la resta de treballadors i treballadores de la comunitat universitària”.

Així doncs, el Jovent Republicà de Terrassa proposen aquesta moció per denunciar la situació de “precarietat estructural” en la qual es troben immersos els i les joves, agreujant la seva situació de vulnerabilitat. Mitjançant aquesta, s’insta a la Secretaria d’Universitats i Recerca, juntament amb els rectors de les universitats catalanes a prendre decisions que permetin millorar la situació actual. En visió de futur, també es demana que, de cara a les futures avaluacions, es prepari un sistema equitatiu per a evitar els problemes i vulneracions que s’han anat succeint les darreres setmanes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa