MónTerrassa
Terrassa decidirà si vol República o Monarquia en una consulta popular

Terrassa decidirà en una consulta popular si vol República o Monarquia. Es tracta d’una iniciativa impulsada a nivell estatal en què es convida a la ciutadania a manifestar la seva opinió sobre quina forma d’Estat prefereix. No és una consulta vinculant, sinó tan sols una recollida de “voluntats” com a via d’expressió, participació ciutadana i “un acte democràtic”. La consulta tindrà lloc el 14 de maig, de deu del matí a set de la tarda. I podran votar tots els residents de Terrassa a partir de 16 anys. No hi haurà un cens ni es demanarà cap tipus d’identificació personal, tan sols el codi postal.

Aquesta acció no només es farà a Terrassa sinó que també s’han implicat altres municipis vallesans (Sabadell, Rubí, Sentmenat…), catalans i espanyols. Així ho han explicat membres de la Comissió promotora de Terrassa aquest dimecres en què han manifestat que avui en dia ja hi ha constituïdes més d’una vintena de meses, i s’espera que s’arribi a la trentena en els pròxims dies. Per ara, s’ha anunciat que hi haurà taules sobretot en aquells eixos comercials o de major flux de persones, per captar el major nombre de vots. Per exemple, ja hi ha punts decidits com el Raval de Montserrat (Centre), el carrer França (Can Parellada), rambla Francesc Macià (Sant Pere Nord), plaça del Triomf (Sant Pere), avinguda Béjar (Can Roca), carrer Francisco de Vitoria (Can Boada), carrer de Sicilia (Roc Blanc), carrer Castellsapera (Sant Llorenç), carrer Joan XXIII (Les Arenes-La Grípia-Can Montllor), carrer dels Voluntaris (Poble Nou-Zona Esportiva), carrer Núria (La Maurina), plaça del Segle XX (segle XX), plaça de Can Palet (can Palet), carrer d’Igualada (Can Jofresa), avinguda Barcelona (Ca n’Anglada), plaça dels Drets Humans (Cementiri Vell), carrer Renaixement (Ègara) o plaça del Progrés (Ca n’Aurell), entre molts d’altres. Es podran consultar la situació de les meses i tot el procés en el seu web, clicant aquí.

L’èxit serà la participació

Sense el suport explícit dels partits d’esquerra, tot i que sí amb la seva complicitat, aquesta consulta popular busca també la col·laboració de les entitats socials, veïnals i culturals de la ciutat. Per això s’ha fet una ronda de contactes amb totes elles perquè informin als seus militants i membres de la realització de la votació i animin a la seva participació. “La Plataforma és unitària, àmplia i plural, i desitgem que sigui una gran jornada de participació democràtica i de lliure expressió popular”, subratllen. Consideren que l’any 1978, en el moment en què es va votar la Constitució, els ciutadans no van poder escollir la forma de l’Estat, i que va sent hora de donar aquesta opció de manera oberta i sense temors.

“Per nosaltres, l’èxit d’aquesta consulta no serà tant el resultat sinó sobretot el nivell de participació que aconseguim. Si som molts els que anem a votar, això visibilitzarà aquesta reclamació i ajudarà a fer veure als partits polítics que cal fer una consulta vinculant”, han destacat. El següent pas després de la consulta encara no està decidir però no es descarta tirar endavant una ILP o alguna altra acció.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Maite a abril 20, 2022 | 22:39
    Maite abril 20, 2022 | 22:39
    Tindria que vota tot Catalunya per decidi que realment vol al Pobla catala

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa