MónTerrassa
Terrassa considera “injusta” la inhabilitació del president Torra
  • CA

Aquest dilluns, el Tribunal Suprem espanyol ha ratificat la inhabilitació dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya del President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra per desobediència per haver mantingut la pancarta en defensa dels presos polítics i a favor de la llibertat d’expressió al Palau de la Generalitat en període electoral.

Junts i ERC han entrat d’urgència un acord per junta de portaveus a l’Ajuntament de Terrassa per tal que la ciutat es posicioni al respecte. L’acord de “rebuig a la judicialització de la política” ha comptat amb els seus vots favorables i ha pogut ser aprovada gràcies al suport dels regidors de Tot per Terrassa. PSC i Cs hi han votat en contra.

ACORD DE JUNTA DE PORTAVEUS:

El Tribunal Suprem espanyol ha ratificat la inhabilitació dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya del Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra per desobediència per haver mantingut la pancarta en defensa dels presos polítics i a favor de la llibertat d’expressió al Palau de la Generalitat en període electoral. Uns fets que no haurien de ser constitutius de cap delicte, que haurien d’estar emparats per la llibertat d’expressió i la inviolabilitat parlamentària.

Serà el primer President inhabilitat en exercici i el tercer represaliat per la justícia espanyola després de la inhabilitació del President Artur Mas –amb la posterior persecució del Tribunal de Comptes– i del President Carles Puigdemont, en exili forçòs i a qui la justícia espanyola manté en ordre de cerca i captura malgrat la seva reconeguda immunitat com a europarlamentari. Reivindiquem la voluntat sobirana de la ciutadania de Catalunya, expressada a través de les urnes. Només el Parlament de Catalunya té legitimitat per atorgar o retirar la confiança al President i el Govern de la Generalitat.

Per tots aquests motius, la Junta de Portaveus adopta els següents:

Primer.- Qualificar la sentència del Tribunal Suprem com un nou atac a la sobirania de Catalunya i a les seves institucions.

Segon.- Considerar la sentència injusta i un atac als drets civils fonamentals.

Tercer.- Denunciar la judicialització de la política i reclamar solucions polítiques a problemes polítics. Una solució que ha de passar per la fi de la repressió.

Quart.- Traslladar aquests acords al President de la Generalitat, al Parlament de Catalunya, a l’ACM i a la Federació de Municipis de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa