MónTerrassa
Terrassa comptarà amb un pressupost de 244 milions pel 2019
  • CA
Ple municipal d’aprovació dels pressupostos 2019 | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

L’Ajuntament de Terrassa ha celebrat un Ple extraordinari en què s’han aprovat, provisionalment i inicialment, el Pressupost General de l’Ajuntament de Terrassa per a l’any 2019, respectivament. L’aprovació ha vingut donada pels vots a favor del PSC (9) com a equip de govern, i per les abstencions de TeC, ERC-MES, i PDeCAT (13), i pels vots en contra de C’s, PP i CUP (5).

Per a l’alcalde Alfredo Vega, la proposta que ha estat aprovada, és “rigorosa, responsable, realista, ajustada a la incertesa del moment, i que permetrà encarar el final de mandat amb el convenciment que estem prioritzant els recursos de la manera més equilibrada i justa possible”. Per a Vega, “hem treballat amb l’objectiu de continuar consolidant la ciutat cohesionada, amb benestar i bona convivència, amb serveis de qualitat, amb un Ajuntament solvent i amb una administració modernitzada”. A grans xifres, la proposta de pressupostos municipals per aquest any presenta un pressupost general consolidat (el que incorpora les societats dependents) de 244,3 milions d’euros, un increment de l’11,55 % en relació al 2018. El pressupost ordinari de l’Ajuntament serà de 198 milions d’euros (un 8,2% més que el 2018), i el total, un cop valorades i incorporades totes les inversions de 207,6 milions d’euros, el que significa un augment del 6,25% respecte el 2018.

En el pressupost 2019 es preveu disposar de més recursos gràcies a la gestió tributària, a la participació en els ingressos de l’Estat, a una menor càrrega financera, així com a l’anàlisi del pressupost 2018, que ha permès alliberar més de 5 milions d’euros més. Així, el proper any es disposaran de 21,76 milions d’euros que permetran dotar de més recursos els projectes que s’han establert com a prioritaris. Una repriorització de recursos que posa l’accent en el manteniment de l’espai públic, la mobilitat, el transport, la neteja, els residus, les polítiques de cohesió social, l’ocupació i l’educació. Aquestes actuacions prioritàries s’estructuren en disposar 11,4 milions d’euros (el 54%) a espai públic, neteja, residus, mobilitat, transport, seguretat i civisme; 2,9 milions a l’Atenció a les persones, lluita contra les desigualtats, cohesió social; 1,3 milions a Educació, cultura, esports i projecció de la ciutat; i 5,2 milions a Innovació i millora en l’organització municipal.

La despesa corrent, distribuïda per àmbits de gestió per al 2019, quedaria de la següent manera:

• Territori i Sostenibilitat: 77.238.099 euros

• Drets socials i Serveis a les Persones: 29.207.090 euros

• Desenvolupament econòmic, Indústria i Ocupació: 5.854.027 euros

• Cultura, Innovació i Projecció de la ciutat: 41.580.032 euros

• Serveis Generals i Govern Obert: 27.730.546 euros

Pel que fa a inversions, per aquest 2019 es compta amb 11,48 milions d’euros, amb els que el Govern pretén continuar impulsant projectes estratègics per a la ciutat. La principal actuació prevista en la partida d’inversions, de 5,29 milions d’euros, es destinarà a obrir les obligacions legals i contractuals; 2,34 milions es destinaran a projectes per al manteniment i millora de l’espai públic; 1,82 milions d’euros seran per garantir l’execució dels projectes que provenen de processos participatius anteriors, com el PAM 2016 i 2017; el manteniment dels equipaments i el patrimoni municipal comptaran amb una inversió de 0,7 milions d’euros; i els projectes SMART i el desenvolupament tecnològic comptaran amb una partida d’inversions de 0,55 milions més.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa