MónTerrassa
Terrassa participa en l’acord mundial per garantir el dret al temps
  • CA

La ciutat de Terrassa ha estat present en la signatura de l’acord mundial per garantir el dret al temps: la Declaració de Barcelona de Polítiques del Temps, un acord pioner i estratègic per fer del dret al temps un dret de ciutadania. La regidora de Presidència, d’Usos del temps i Relacions Internacionals a l’Ajuntament de Terrassa, Jennifer Ramírez, va assistir el divendres 29 d’octubre a l’acte de signatura de la Declaració de Barcelona, que va tenir lloc en format presencial i telemàtic al Recinte Modernista de Sant Pau a Barcelona. 

Aquesta Declaració, presidida pel president de la Generalitat Pere Aragonès, va ser elaborada pel Grup de Coordinació de l’Expert Lab de la Barcelona Time Use Initiative, amb la col·laboració de membres de la Xarxa de Ciutats Europees en Usos del Temps, la Societat Alemanya pel Temps i les quatre institucions catalanes promotores: la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

El divendres, un total de 75 institucions mundials referents en polítiques del temps -incloent-ne 15 de catalanes- van firmar la Declaració, que les compromet a treballar conjuntament per fer del dret al temps un dret de ciutadania, per millorar la salut, la sostenibilitat i la igualtat entre persones.

La declaració es va firmar com a colofó de la Time Use Week 2021, una jornada d’intercanvi d’experiències i decisions en relació a les polítiques del temps, en què participen persones expertes, decisors polítics i representants de la societat civil. En aquesta edició s’han tractat temes com l’impacte de la Covid-19 en els nostres hàbits horaris, la possibilitat d’implementar la setmana de quatre dies, el debat sobre el canvi d’hora o la xarxa de municipis pels usos del temps, entre molts altres.

L’Ajuntament de Terrassa, per la seva part, ha creat el Programa Usos del Temps a Terrassa amb la finalitat de millorar la qualitat de vida quotidiana de les dones i els homes, dels infants, dels i les joves i de les persones més grans de la nostra ciutat. Des de la seva pàgina web, l’Ajuntament afirma que les polítiques del temps poden contribuir a fer de Terrassa una ciutat més inclusiva, que promogui usos del temps i de l’espai urbà més democràtics, “una ciutat que garanteixi la participació dels ciutadans i les ciutadanes en la seva concepció i en el seu disseny, per tal de reorganitzar un espai quotidià que faciliti relacions socials d’igualtat”. Afegeixen que l’Ajuntament “vol donar valor polític a la quotidianitat de les persones i aplicar polítiques del temps a la ciutat per tal de fomentar la cohesió social, la paritat i la igualtat d’oportunitats a Terrassa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa