MónTerrassa
Terrassa celebra l’enllaç entre l’A2 i l’AP7 però recorda que “queda molta feina”

La tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Terrassa, Lluïsa Melgares, ha assistit aquest dimecres a l’acte de posada en servei de l’enllaç de l’autovia A-2 amb l’autopista AP-7, al terme municipal de Castellbisbal. La regidora ha manifestat que es tracta d’una “infraestructura molt esperada” ja que “millora la mobilitat de moltes persones”. Per aquest motiu, des del govern municipal es considera “una bona notícia”, tanmateix, s’ha recordat que “queda molta feina, com el mateix enllaç cap al Delta del Llobregat i l’acabament de la B-40”.

L’entrada en funcionament del nou enllaç ha comptat amb la presència de la Ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez Jiménez; i de la Delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera. Per part de la Generalitat, el conseller de Territori, Jordi Puigneró va avançar que no assistiria a l’acte com a gest de protesta, en considerar que és una “vergonya” el retard amb què han acabat les obres. En lloc seu hi ha assistit el secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín.

Sí que hi han estat presents alcaldes i alcaldesses de poblacions de l’àrea d’influència d’aquesta nova via, els quals han celebrat que per fi s’hagi acabat una infraestructura que es va començar a construir fa més de 15 anys, i que va quedar aturada quan ja estava construït més de la meitat del viaducte. En aquest sentit, l’any 2017 van crear un front comú i el manifest ‘Connexió Ara!‘, amb l’adhesió de prop d’un miler d’empreses, institucions i veïns.

El pressupost de l’enllaç ha estat 88,2 milions d’euros, molt superior als 65 milions inicials pressupostats. Aquesta nova infraestructura, que té uns 6,5 quilòmetres en total, està previst que beneficiï a prop de 1,5 milions de veïns del Vallès Occidental i del Baix Llobregat. Es tracta d’un viaducte de més de 30 metres d’alçada, que creua el riu Llobregat.

FOTOS DE L’ACTE DE PRESENTACIÓ DEL NOU ENLLAÇ:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa