MónTerrassa
Terrassa aprova un nou Pla amb les línies estratègiques en Cooperació
  • CA

Terrassa ha aprovat un nou Pla Director amb les línies estratègiques en Cooperació. L’aprovació ha tingut lloc aquest divendres, 25 de novembre, en el ple municipal i ha comptat amb el suport unànime de tots els grups municipals. Aquest és el tercer Pla d’aquestes característiques que s’ha elaborat a la ciutat, i ha comptat amb la participació de les entitats que conformen el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional de Terrassa, a més d’institucions i agents que treballen al voltant de la cooperació amb el Sud i l’educació per a la ciutadania global.

La regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Teresa Ciurana, considera que “el pla constitueix una reorientació estratègica que dona continuïtat a aportacions de l’anterior document, compassant-les amb els ritmes i les possibilitats reals del municipi: l’enfocament de gènere basat en drets humans, la transversalitat de la política de cooperació o la incorporació de les capacitats existents a la ciutat”.

Les principals novetats del Pla de Cooperació

D’altra banda, també va en la línia de l’Agenda 2030 com a referent internacional en polítiques públiques de desenvolupament. Un dels punts claus del nou pla és el d’atorgar un major lideratge a les polítiques públiques de cooperació de l’Ajuntament, que ha de permetre una coproducció entre les entitats especialitzades de la ciutat i el consistori. Les principals estratègies que es desplegaran amb aquest nou Pla director aniran emmarcades en tres objectius generals:

  1. Donar suport al desplegament dels drets humans i el desenvolupament sostenible.
  2. Impulsar una ciutadania crítica i activa davant els reptes globals, que participi i es mobilitzi amb la societat civil organitzada.
  3. Afavorir la coherència de polítiques i la producció col·lectiva i transversal de la política de cooperació

Una de les línies a destacar del nou Pla Director és el reforç de sectors estratègics per treballar accions de cooperació internacional a Terrassa. Tots ells serveixen per definir les potencialitats de la nostra ciutat en àmbits com la salut visual, el nou model econòmic més sostenible, la comunicació per a la transformació social i el dret a la ciutat. Aquesta línia incorpora també el treball amb organitzacions que, tot i no pertànyer exclusivament al món de la cooperació, han de ser claus en el desenvolupament d’aquestes noves polítiques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa