MónTerrassa
Terrassa anima la ciutadania a denunciar situacions de discriminació racial
  • CA

Terrassa anima a la ciutadania a no quedar-se callats davant d’una situació de discriminació racial, per origen o per religió. I és que un dels principals reptes a l’hora d’abordar el racisme és comptar amb dades que l’evidenciïn, ja que sovint aquestes situacions no es denuncien i queden invisibilitzades. Per això, des de l’Ajuntament de Terrassa s’ha posat en marxa la campanya “Si vius o veus aquesta discriminació racista, comunica-ho al SAiD”, amb una interpel·lació directe a les persones que han patit o evidenciat una discriminació perquè exposin el seu cas al Servei d’Atenció i Denúncia per a víctimes de racisme. “El fet de no recollir aquestes situacions fa que no es pugui donar atenció directe a les víctimes i dificulta conèixer la realitat per poder dissenyar polítiques de prevenció”, subratllen des del govern.

No és l’única campanya de sensibilització que des del Consistori s’ha iniciat en el marc de la commemoració del Dia internacional contra la discriminació racial, el pròxim 21 de març. La regidora de Ciutadania, Ona Martínez, considera que aquest tipus de campanyes són molt necessàries, ja que “a Terrassa, com en moltes altres ciutats catalanes, hi viu un alt percentatge de persones amb diferents orígens nacionals, ètnics, culturals, etc. Aquest fet suposa un enriquiment per a la societat en conjunt, però també un seguit de reptes als quals hem de donar resposta i un d’aquests reptes té a veure amb l’augment dels discursos i les pràctiques racistes a les ciutats”.

Per tal de commemorar el Dia Internacional contra la discriminació racial, des de l’Ajuntament de Terrassa s’organitzen les següents activitats:
– 21 de març: Il·luminació de la façana de l’Ajuntament i el Monument a la Dona Treballadora de color vermell.
– 21 de març, de 16 a 19 h. Davant de la Biblioteca Central. Canvia de pell. Activitat de sensibilització contra el racisme.
– 22 de març, a les 19h. Sala Crespi. Monòleg ‘Humor Negra’, a càrrec d’Asaari Bibang, actriu, escriptora, humorista i activista feminista d’origen equatoguineà.
– Del 21 al 26 de març. Xarxa de Biblioteques de Terrassa. Mostrari de llibres amb temàtica antiracista.
– 28 de març, d’11 a 14 h. Biblioteca Central de Terrassa. Formació: Com els imaginaris discriminatoris afecten la nostra pràctica professional?, a càrrec de SOS Racisme.
– 30 de març, a les 18 h. Espai d’entitats. Formació per a entitats: Com aturar el discurs d’odi a les xarxes socials, a càrrec de SOS Racisme.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa