MónTerrassa
Terrassa acusa Endesa de “coacció” davant de l’amenaça de tallar la llum a 800 famílies
  • CA

La companyia Endesa ha enviat una carta a l’Ajuntament de Terrassa en què li exposa que tallarà la llum a més de 800 famílies vulnerables de la ciutat si el Consistori no paga el 50% de les seves factures pendents. La missiva no ha estat gens ben rebuda pel govern, que en boca de l’alcaldessa accidental i regidora de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, ha manifestat a Catalunya Ràdio que “el contingut és totalment amenaçant. Encara estic sorpresa després de llegir-me-la. Perquè ens ve a dir que, o bé paguem el 50% dels deutes de la gent vulnerable que té impagaments, o els tallaran la llum l’1 d’octubre. Directament, això és una coacció”. En total, segons càlculs de l’elèctrica, la ciutat acumula un deute que s’acosta al milió d’euros.

La llei catalana de pobresa energètica impedeix que les companyies tallin la llum als col·lectius vulnerables. Per això, Melgares demana a la companyia que retiri la carta i que demani disculpes pel to prepotent que ha fet servir. I afegeix, en declaracions al mateix mitjà, que “s’ha de fer una resposta de força amb tots els ajuntaments possibles (Lleida o Sabadell també han rebut la carta). I la resposta que podem donar és agafar aquesta carta i veure si té un contingut amenaçant. Els serveis jurídics ho estan mirant… I prendre les mesures que s’han de prendre.”

D’altra banda, el Consell Comarcal del Vallès Occidental ha manifestat que està recollint “totes les dades entorn la polèmica carta que Endesa ha enviat a alguns ajuntaments on amenaça en tallar la llum a famílies vulnerables” i avança que el mes de setembre “es convocarà un Consell d’alcaldes i alcaldesses per poder abordar la situació i garantir que cap família es quedi sense llum”. Segons les dades disponibles per l’administració a la comarca hi ha més de 3.000 famílies vulnerables en situació de risc per l’anunci de la companyia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa