MónTerrassa
Terrassa acull la presentació de “Recoja sus cosas” d’Ander Zurimendi

L’editorial Pol·len publica el llibre Recoja sus cosas, una novel·la breu del periodista basc Ander Zurimendi, resident a Terrassa i responsable de premsa del grup municipal de la CUP a l’Ajuntament. La presentació serà aquest dijous 1 de juny, a la Coral dels Amics (carrer Pantà, 57) de Terrassa. L’acte començarà a les 19 hores, i posteriorment hi haurà una petita festa basca (amb sidra, truita de bacallà i música basca, entre d’altres).

La trobada comptarà amb la presència de dos ex presos d’ETA i membres de l’entitat Harrera (de suport assistencialista a les persones que recuperen la llibertat), els biscaïns Fernando Etxegarai i Iñaki Zugadi. Fins a Terrassa també es desplaçà uns dels editors que formen l’editorial Pol·len, Jordi Panyella. Terrassa estrena així la gira de presentacions. Fins i tot serà el primer dia en el qual es podrà adquirir el llibre físicament. L’escàs marge de temps es deu al fet que el text inclou un agraïment a tots els mecenes que van participar a la campanya de Verkami, entre les quals molts terrassencs.

La gira de presentació anirà a l’Euskal Etxea de Barcelona (aquest divendres), Reus (dissabte) i Sabadell (dissabte). La gira seguirà, durant el mes de juny, pel País Basc (Donostia i Bilbao), Mallorca (Palma i Manacor) i Madrid.

Segons l’autor, Ander Zurimedi, “es tracta d’una història que havia de ser explicada, ja que molta gent desconeix les condicions que travessen les persones preses”. I afegeix: “Aquest llibre, de fet, pretén humilment sumar-se al relat plural sobre la memòria del conflicte basc que es va construint dia a dia”.

Nou comentari

Comparteix