Jaume Alonso-Cuevillas ha intervingut en els Cants per la Llibertat

Jaume Alonso-Cuevillas ha intervingut en els Cants per la Llibertat | Lluïsa Tarrida

Aquest dijous, els Cants per Llibertat ha tingut la presència destacada de Jaume Alonso-Cuevillas. L’advocat i candidat de Junts per Catalunya a les eleccions espanyoles del 10N ha adreçat unes paraules als centenars de persones que s’han aplegat, un dia més, davant del raval de Terrassa per reclamar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats.

Cuevillas ha manifestat que “Ens han fet patir i ens faran patir” amb referència als terrassencs que hi ha a la presó (Josep Rull), a l’exili (Lluís Puig) o pendent de judici (Pere Soler) però ha volgut destacar que “seguim aquí dia rere dia, i si es pensaven que amb una sentència s’abaixaria el suflé o que descapçant els partits això s’acabaria, s’han equivocat. La independència de Catalunya és imparable i qüestió de poc temps. Ben aviat, segur”, ha reblat.

Manifestació pels carrers de Terrassa reclamant la llibertat dels presos polítics

Manifestació pels carrers de Terrassa reclamant la llibertat dels presos polítics | Lluïsa Tarrida

Un cop finalitzat els Cants ha tingut lloc una manifestació pels carrers de Terrassa. Encapçalada pel coordinador de l’ANC, Pep Tomàs, la protesta ha fet un recorregut curt: Raval, Rasa, Sant Pere i Raval. La protesta ha transcorregut amb rapidesa però hi ha hagut un punt especialment calent. Ha estat a la Rasa, davant de la seu del PSC de Terrassa.

Allà, s’ha anat acumulant la gent amb crits de “pocavergonyes”, “PSC, traïdors” o “Vosaltres, feixistes, sou els terroristes”. Els ànims s’han anat caldejant, més encara quan els manifestants han vist moviment darrere. De cop han començat a aparèixer una pluja d’adhesius denunciant el 155 o deixant clar que “aquesta empresa finança la repressió” i desenes de persones s’han acostat per enganxar-les a les portes i vidres.

Els manifestants s'han concentrat davant de la seu del PSC

Els manifestants s’han concentrat davant de la seu del PSC | Lluïsa Tarrida

Regidors del PSC mirant les protestes dels manifestants i les enganxines als vidres

Regidors del PSC mirant les protestes dels manifestants i les enganxines als vidres | Lluïsa Tarrida

Davant l’increment de crits, diversos regidors del partit han sortit a mirar què passava. Això encara ha exaltat més els manifestants que no han afluixat els càntics. Fins i tot, n’hi ha hagut que han intentat entrar dins de la seu i han acabat llençant pintura a l’interior. Ha estat llavors quan el secretari d’organització Javi García i l’exregidor Jordi Rueda han empès a les persones que s’havien situat a l’entrada de la seu per tal de poder abaixar la persiana. Mirant-s’ho des de darrer dels vidres, han aprofitat per gravar amb el mòbil els manifestants, mentre l’exalcalde Alfredo Vega i el regidor Amadeu Aguado s’ho miraven amb preocupació.

Megàfon amb mà, Tomàs no ha dubtat a assenyalar el PSC com el “culpable” de l’aplicació del 155 a Catalunya i de consentir i causar la repressió que aquests darrers dies s’ha viscut als carrers del país en les diverses manifestacions. Paraules dures que han estat aplaudides pels manifestants, que també s’han recordat de Pedro Sánchez.

Els regidors Javi García i Jordi Rueda han sortit a la porta per evitar que els manifestants entressin dins

Els regidors Javi García i Jordi Rueda han sortit a la porta per evitar que els manifestants entressin dins | Lluïsa Tarrida

Un parell d’agents de la Policia Municipal de Terrassa, que han estat els encarregats de tallar el trànsit al pas de la manifestació, es miraven l’actuació i la protesta de lluny però han optat per no intervenir en veure que els socialistes aconseguien finalment abaixar la persiana i que els manifestants s’apartaven uns metres de la seu.

Després d’aquest episodi de tensió, els manifestants han continuat baixant pel carrer Sant Pere i han tornat a les portes de l’Ajuntament. Allà, Tomàs els ha recordat que cal continuar manifestant-se i els ha animat a participar en la concentració d’aquest dissabte a Barcelona, “porteu estelades, ens hem de fer molt visibles i deixar clar que l’única solució és la independència”, ha sentenciat. Després dels Segadors, la gent ja s’ha dispersat.

Els manifestants arribant altre cop al Raval de Terrassa

Els manifestants arribant altre cop al Raval de Terrassa | Lluïsa Tarrida

Nou comentari