MónTerrassa
TeC porta al ple la derogació del delicte d’injúries al Rei
  • CA

Terrassa en Comú ha presentat un acord de Junta de Portaveus pel Ple Municipal del mes de novembre perquè es derogui el delicte d’injúries al Rei i a la Casa reial dels articles 490.3 i 491 del Codi Penal i per a reafirmar el compromís amb els valors republicans i apostar per l’abolició d’una institució caduca i antidemocràtica com la monarquia, entre els seus principals acords. L’acord a més demana rebutjar i condemnar el posicionament del Rei Felip VI i la seva intervenció en el conflicte de Catalunya, així com la seva justificació de la violència per part dels cossos policials de l’1 d’octubre.

El quart acord insta el Govern i al Congrés dels Diputats que es permeti investigar en seu parlamentària les accions realitzades per Joan Carles de Borbó des de l’any 2014, moment en què deixa de ser inviolable jurídicament, i sobre qui recauen indicis suficients de delicte. Finalment el cinquè insta el Govern a convocar un referèndum d’acord a la Constitució perquè els ciutadans es pugui decidir entre Monarquia i República.

TeC considera que resulta “ja del tot inajornable materialitzar una reivindicació democràtica bàsica en aquest país com és la realització d’un referèndum sobre Monarquia i República”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa