MónTerrassa
Els taxis de Terrassa: més sostenibles i més nous
  • CA

El govern ha portat al ple municipal la incorporació de dues novetats en el Reglament municipal dels serveis urbans de transport amb automòbils lleugers. Es tracta de la modificació de dos articles que afecten el col·lectiu de taxistes, ja que com la tinenta d’alcalde Lluïsa Melgares ha recalcat que el document és “de 1980 i s’ha d’anar adaptant”. Les modificacions han estat aprovades per unanimitat.

El primer punt apunta que només es podran incorporar a la flota vehicles que compleixin les característiques de baixes emissions o emissions zero. I també hi ha un apartat amb relació a l’antiguitat. És a dir, a partir d’ara, els vehicles que s’afegeixin a la flota de taxis no podran tenir més de 10 anys. En els dos casos en queden exempts els vehicles habilitats per al transport de persones amb mobilitat reduïda i aquells que puguin transportar nou persones. La raó exposada des de la regidoria de Territori i Sostenibilitat és que aquests són “minoritaris”, per la qual cosa es deixa que puguin tenir una antiguitat no superior a 14 anys. Quant a l’antiguitat, aquells vehicles que siguin de baixes emissions també podran arribar als 14 anys.

Pel que fa al segon article que s’entra a modificació, fa referència a facilitar la transmissió de llicències. Fins ara, el canvi de llicència entre dos titulars implicava que el comprador sovint hagués d’hipotecar béns particulars. Ara, la llicència es convertirà en l’aval o garantia, i per tant, el banc pot atorgar el crèdit posant la mateixa llicència com a garantia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa