MónTerrassa
Tabàrnia presenta al Parlament Europeu un projecte per separar Tarragona i Barcelona
  • CA

El projecte Som Tabàrnia ha presentat al Parlament Europeu el seu projecte per segregar diverses comarques de les províncies de Tarragona i Barcelona de Catalunya i constituir amb elles la divuitena comunitat autònoma del país, davant l’interès de part de la política i de la societat de Catalunya d’independitzar-se d’Espanya, ha informat aquesta plataforma en un comunicat.

La delegació encapçalada pel president de l’associació, Jesús Mariñas, i per la representant de Tabàrnia a Suïssa, María José Sevilla, ha dedicat els passats dies 28 i 29 d’agost a presentar la iniciativa a diversos europarlamentaris, entre ells, el portaveu del PP, Esteban González Pons.

Tabàrnia ha explicat que l’objectiu és demostrar que a Catalunya la política “sembla haver oblidat a aquells ciutadans que no desitgen una secessió”, que aquests són la majoria i que resideixen en zones concretes de Tarragona i de Barcelona.

L’associació ha subratllat que és possible legalment crear una autonomia nova, que es constituiria amb un estatut bilingüe. Els defensors de la idea justifiquen que els vots a Catalunya no valen el mateix i que un de Lleida ‘pesa’ tres vegades més en les eleccions que el d’un barceloní, la qual cosa “ha castigat les zones metropolitanes, majoritàriament oposades a la secessió”.

Des d’aquesta plataforma han exposat a més als europarlamentaris que seria viable econòmicament aquesta nova comunitat, ja que es tracta de zones de Tarragona i Barcelona que es troben “entre les més pròsperes d’Espanya”.

Al marge d’aquests arguments, els promotors de Tabàrnia subratllen que el seu objectiu principal és promoure un territori en el qual ser català i espanyol “sigui una simple mostra de varietat cultural i un factor positiu de llibertat i de convivència”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gatvell a setembre 01, 2018 | 08:39
    Gatvell setembre 01, 2018 | 08:39
    Aquests iniciativa és fantàstica perquè ignora totalment la sobirania espanyola sobre Catalunya. Si pensesin (bé, és una manera de parlar, pensar-pensar, no pensen gaire) que "Cataluña es España" farien aquesta petició a Las Cortes. Aixì doncs, a més de creure en el dret d'autodeterminació també pensen que no cal sotmetre's a Madrid. Estan fets pols del cervell.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa