MónTerrassa
El Suprem, a la defensiva pel permís concedit a Rull per veure el fill malalt
  • CA
Josep Rull | Europa Press

!--akiadsense-->

El permís d’urgència concedit a Josep Rull per anar a veure el seu fill a l’hospital s’ha convertit en focus d’una nova polèmica. El Tribunal Suprem, segons informa l’agència Europa Press, discrepa de la versió de la Generalitat i assegura que el permís del jutjat de Manresa mai es va concedir i que ha tingut coneixement dels fets a posteriori. És per això que el Suprem estudiarà el cas per emprendre accions contra la direcció del centre penitenciari de Lledoners.

D’acord amb la versió de Serveis Penitenciaris de la Generalitat, abans d’autoritzar el permís la direcció del centre es va dirigir al jutjat de guàrdia de Manresa, que va recordar que el Reglament Penitenciari permet la concessió de permisos extraordinaris d’urgència.

La interlocutòria del jutjat de Manresa del 5 de gener defensa que d’acord amb l’article 161.4 del reglament penitenciari per a la concessió de permisos extraordinaris a interns preventius serà necessària l’autorització expressa de l’autoritat judicial a disposició de la qual es trobi. El mateix reglament deixa ben clar que, en els supòsits d’urgència, el permís extraordinari “podrà ser autoritzat pel director del centre, prèvia consulta al centre directiu i sense perjudici de comunicar a la Junta de Tractament l’autorització concedida”.

El jutge també va determinar en la interlocutòria que no hi havia raons “per concedir (ni deixar de concedir) permís extraordinari de sortida a l’intern Josep Rull Andreu, pres preventiu al centre penitenciari de Lledoners, perquè aquest jutjat no té competència per fer-ho de conformitat amb el que disposa l’article 161.4 del Reglament Penitenciari”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa