MónTerrassa
El Suprem no actuarà per la sortida de Rull de la presó de Lledoners
  • CA

La Sala Penal del Tribunal Suprem ha rebut les explicacions de la directora de la presó de Lledoners (Barcelona), en la qual es troba l’exconseller de la Generalitat Josep Rull, acusat pel delicte de rebel·lió pel procés sobiranista sobre la decisió de deixar-lo sortir del centre penitenciari el 5 de gener per visitar el seu fill sense cap tipus de permís. Els magistrats no han donat trasllat al fiscal d’aquest assumpte, la qual cosa s’entén que no emprendrà cap acció contra els responsables de la presó.

Després d’estudiar si era pertinent actuar contra els dirigents de la presó, perquè van permetre a l’exconseller sortir sense cap autorització judicial, la Sala explica en una providència que, davant de “la gravetat de l’accident patit pel fill del processat“, les comunicacions enviades per la directora d’aquesta presó, Paula Montero, i la documentació complementària són suficients, per la qual cosa tan sols ordena que l’assumpte s’incorpori a la causa.

Els responsables del centre penitenciari, en el qual es troben en preventiva alguns dels líders independentistes a l’espera del judici pel procés sobiranista a Catalunya, van concedir a Rull un permís extraordinari per acudir a l’hospital Sant Joan de Déu de Manresa (Barcelona), en què es trobava ingressat el seu fill després d’haver patit un fort cop al cap en caure a terra durant un vis-a-vis familiar amb el seu pare el matí del passat 5 de gener.

Elevat nivell d’ansietat de Rull

Segons ha avançat ‘El Confidencial’, la directora d’aquest centre penitenciari ha remès un escrit ampliatori sobre per què va permetre a Rull sortir sense autorització expressa del Tribunal Suprem ni tampoc del jutge de guàrdia de Manresa. En aquest document argumenta que la doctora que va reconèixer el nen després de patir una forta caiguda va constatar un risc vital en el menor.

La metgessa va sol·licitar una ambulància per dur a terme una sortida vital, la qual cosa equivaldria a una situació “molt greu i s’ha de gestionar de manera molt urgent”, diu la directora de la presó de Lledoners. Afegeix Montero que després de traslladar el menor al costat de la seva mare, es va passar a valorar la situació de Rull, que es trobava en un “elevat nivell d’ansietat”, segons recull la informació d”El Confidencial’.

Rull va rebre el permís extraordinari d’urgència a les cinc de la tarda i va sortir amb prou feines vint minuts més tard de la presó, per tornar dues hores després. La directora del centre penitenciari reconeix que el competent per a aquesta autorització és el Suprem, però a causa que era dissabte, es va consultar amb la Direcció General de Serveis Penitenciaris.

Els Serveis Penitenciaris catalans van assenyalar que calia acudir al Jutjat d’Instrucció número 4 de Manresa, que es trobava de guàrdia en aquell moment. Va ser el titular d’aquest òrgan judicial qui va determinar que no era competent per decidir sobre la concessió d’un permís extraordinari, però va assenyalar que el centre penitenciari disposava d’un procediment per a urgències.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa