MónTerrassa
Pere Soler, processat per organització criminal i per sedició
  • CA
A la esquerra, l’exdirector dels Mossos Pere Soler acompanyat de l’advocat, arribant a l’Audiència Nacional | ACN

!--akiadsense-->

La jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela ha processat el major dels Mossos d’Esquadra Josep Lluis Trapero per organització criminal i dos delictes de sedició pels fets ocorreguts el 20 i 21 de setembre davant de la Conselleria d’Economia a Barcelona i per la jornada de l’1 d’octubre.

La magistrada també processa per organització criminal i un únic delicte de sedició, per l’1 d’octubre, l’exdirector dels Mossos Pere Soler i l’exsecretari general d’Interior de la Generalitat César Puig. La instructora processa, a més, a l’intendent Teresa Laplana per un delicte de sedició, si escau pels fets del 20 i 21 de setembre.

En la seva interlocutòria, la magistrada detalla tots els indicis incriminatoris obtingudes durant la investigació que li permet concloure que els processats pertanyen i han exercit les seves activitats com a membres d’una complexa i heterogènia organització unida pel propòsit d’aconseguir la secessió de Catalunya i la seva proclamació com a República Independent, al marge de les vies legals “alterant d’aquesta manera l’organització política de l’Estat i amb això la forma de Govern, amb clara contravenció de l’ordre constitucional i estatutari”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa