MónTerrassa
Sirvent reacciona davant la detenció de l’alcaldessa de Berga
  • CA

L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, davant l’estelada que manté al balcó de l’Ajuntament, malgrat l’embat de l’Estat | JORDI BORRÀS

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest divendres l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, per negar-se a declarar, segons ha confirmat el seu advocat i diputat de la CUP, Benet Salellas, a El Món. Venturós s’ha negat en dues ocasions a declarar per no despenjar l’estelada de l’Ajuntament. Els primers suports de gent de Terrassa no s’han fet esperar. Un dels primers ha estat el de la regidora egarenca de la CUP Maria Sirvent.

També hi ha hagut altres reaccions

Els Mossos s’han desplaçat fins a casa seva per retenir-la i ha estat traslladada pels Mossos a les dependències judicials de Berga. Venturós és l’alcaldessa del municipi més gran on hi governa la CUP. Les organitzacions Acció Solidària, Arran i Endavant han convocat una concentració a les 9h davant els jutjats.

L’alcaldessa havia de declarar en qualitat d’investigada per delicte electoral per haver fet cas omís als requeriments de la Junta Electoral Central de retirar l’estelada del balcó de l’Ajuntament de Berga en les passades eleccions del 27 de setembre i en les generals del 20 de desembre de 2015.

La detenció s’ha produït de matinada perquè ningú pogués anar a donar-li suport i els mitjans de comunicació no poguessin fer fotografies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa