MónTerrassa
El Servei d’Atenció a les Dones, en alerta davant de casos de violència
  • CA

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Ajuntament de Terrassa ha reforçat l’atenció no presencial per garantir que es pugui atendre les dones en situació de violència masclista, malgrat el tancament de la Casa Galèria. El Servei de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament ha implementat diferents mesures per oferir alternatives via telefònica i telemàtica.

Així, s’han obert dues noves línies telefòniques d’atenció. Aquestes línies funcionen de 9 a 20 h. En aquest horari, les professionals del SIAD atenen les trucades de les usuàries i, en el cas que la situació ho requereixi, es desplaçaran per fer atenció presencial a la dona i establir el circuit a seguir en el cas que sigui necessari. En aquest sentit, i a banda del seguiment ordinari s’han realitzat 9 atencions a dones que ja eren usuàries i 4 atencions de noves usuàries de situacions sobrevingudes del moment actual i 3 de violència masclista. A més de l’atenció telefònica, també hi ha l’opció que les dones puguin fer les seves consultes per correu electrònic. El correu d’atenció és: [email protected].

D’altra banda, el servei està coordinat amb el servei d’atenció a la víctima, tant de Policia com de Mossos, amb l’ICD i el Consell Comarcal. A més des de l’Ajuntament s’estan fent diferents accions de difusió per informar de totes aquestes vies telefòniques i telemàtiques d’urgència. També s’està demanant a la ciutadania que estigui atenta a possibles situacions de violència masclista en el seu entorn o veïnat i que davant de qualsevol sospita truqui al telèfon d’emergències 112. Les accions s’estan fent principalment a les diferents xarxes socials de l’Ajuntament i amb cartells exposats als establiments i centres oberts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa