Els CDR de Terrassa s’han llevat avui ben d’hora ben d’hora per recordar a tothom que el dia 1 d’octubre de 2017 es va fer un referèndum sobre la independència de Catalunya i es va guanyar, a Catalunya i a la capital egarenca. El Comitè de Defensa de la República ha iniciat els actes commemoratius llençant petards a les sis en punt. El soroll a sorprès a molts egarencs que a aquestes hores ja s’havien llevat. No era més que una acció per recordar un esdeveniment històric, en el seu quart aniversari. I no només han estat petards, també uns quants coets que han il·luminat el cel de Terrassa, perquè els CDR tenen molt clar que hi ha un abans i un després d’aquella jornada i que el mandat de les urnes va ser més que clar. L’1 d’octubre de 2017, un total de 53 mil egarencs van dir “Sí” a la independència.

El CDR també han fet un vídeo on es veuen una sèrie de pintades a terra i en murs. El missatge és clar: “Vam votar, vam guanyar”, acompanyat d’una estelada. El Comitè ho mostra amb un conjunt de pintades. Si els petards s’han sentit, i ben fort enmig del silenci, a les sis, els membres del CDR encara s’han aixecat més aviat del llit per començar les accions a les cinc, quan encara era negra nit a Terrassa. “I quatre anys després, malgrat la repressió, i les decepcions de la classe política, nosaltres seguim!”. “Sentiu com sona el cel de Terrassa? Sona a crida a la mobilització. Sona a toc de sortida de les celebracions de l’1”. “I no només el cel! La terra crida llibertat i independència”. Les pintades s’han fet a les portes de les escoles de Terrassa. “A Terrassa hem fet soroll i decoració. CDRTerrassa se sumarà a la manifestació prevista avui a BCN.”

Afegim tota la sèrie de vídeos que els CDR pengen des de bon matí al seu compte de Twitter i on es veu com fan les pintades, com llencen coets i com tiren petards.

Comentaris

    Antònia Octubre 01, 2021 | 14:47
    Jo m'havia de llevar a les 8 i m'han despertat a les 6. Amb la mala sort que ja no he pogut tornar a adormir-me. La van pifiar llavors i la segueixen pifiant ara, com sempre des de la fatxenderia. Avui m'han fet pensar en els desgraciadets que van pel carrer amb l'equip de so a tot volum: "Aquest és el meu rotllo, si et resulta molest o incívic et fots". Pobrets, ja creixeran. Jo estimo Catalunya, però d'una altra manera. I, sobretot, respectant la resta de persones de la meva escala, del meu barri, de la meva ciutat, de la meva comarca, de la meva província i del món sencer.
    Euse Octubre 02, 2021 | 12:53
    A mi me despertaron dos petardazos, no se si hubo mas antes pero tuve la suerte de poder volverme a dormir. Y bueno tampoco es que lo del proses me gustara mucho, pienso que estamos todos peor que antes en cuanto a cantidad de personas que nos llevamos mal o que hemos dejado de hablarnos. Una pena.

Nou comentari