MónTerrassa
Rull: “La vinyeta suposaria invertir 300 milions anuals més en transport públic”
Autoritats a l’auditori de Castellbisbal durant la jornada sobre mobilitat | AMTU

!--akiadsense-->

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, ha aprofitat la conferència inaugural de la Jornada Catalana de la Mobilitat 2017 per defensar la vinyeta. La Jornada Catalana de la Mobilitat 2017 es fa durant tot el dia a Castellbisbal i està organitzada per l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). Una jornada que reuneix unes 400 persones i on enguany es debat sobre el paper dels municipis en la governança de la mobilitat.

Rull ha defensat que amb la implantació de la vinyeta el Govern disposaria de 300 milions d’euros cada any per destinar-los al transport públic, “per millorar el sistema de Rodalies, millorar el transport públic per carretera i millorar el transport a la demanda”, ha exposat. Rull demana posar en marxa la vinyeta per alliberar recursos hipotecats del pressupost de Territori i Sostenibilitat. Aquest any 2017, el 40% dels diners que gestiona el departament de Rull estan destinats, per exemple, a pagar peatges a l’ombra. Enguany seran 185M€.

Rull ha destacat que malgrat aquesta hipoteca el Govern està començant a desbloquejar algunes infraestructures clau, com el perllongament dels Ferrocarrils de la Generalitat a Terrassa, també a Sabadell, les quatre noves estacions a l’L10 Sud del metro, la d’Ernest Lluch de l’L5, el perllongament de l’L8 i ha explicat que s’està a punt de culminar el desplegament de la xarxa de busos d’altes prestacions exprés.cat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: pep - manresa a juny 07, 2017 | 14:14
    pep - manresa juny 07, 2017 | 14:14
    Només cal veure que és el sistema que fan servir els països europeus equiparables a Catalunya, tant si estan a la UE com si no, per exemple Suïssa i Àustria. Ja fa uns quants anys que vaig passar per allà, a mi em va tocar pagar un preu excessiu per l'ús que vaig fer de les autopistes, però és el més just per als del país i gràcies a això estàven impecables, és més, queia una gran nevada i podies circular perfectament, era de nit i passàven llevaneus contínuament .
  2. Icona del comentari de: Perdoneu... a juny 08, 2017 | 08:16
    Perdoneu... juny 08, 2017 | 08:16
    Crec que és un error, i bastant injust, fer servir impostos dels conductors per pagar transport públic, que l'haurien de finançar els usuaris. La vinyeta hauria de servir per al manteniment de les carreteres, i tenir un cost el mes ajustat possible. Hi ha països en que la vinyeta la paguen només els estrangers (els locals se suposa que ja ho han pagat amb els seus imposts).

Nou comentari

Comparteix