MónTerrassa
Revolta gai contra el portaveu “homòfob” de Tabàrnia
  • CA
Jaume Vives Vives, portaveu de Tabarnia | (TWITTER/ JAUME VIVES)

!--akiadsense-->

La bonança mediàtica de la “broma” unionista de Tabarnia, que dimarts es va presentar a Barcelona amb la col·laboració d’Albert Boadella, ha ensopegat amb la denúncia de membres del col·lectiu gai que en les darreres hores han apuntat, a través de les xarxes socials, que el portaveu de l’invent que pretén deslegitimar l’independentisme, Jaume Vives, és reconegudament “homòfob”, a més a més d’un “masclista i xenòfob”.

La polèmica l’ha encès un article al portal especialitzat en informació per al col·lectiu LGBTI ‘Estoy bailando’ que inclou detalls sobre el perfil homòfob del portaveu de la plataforma espanyolista. “Convidat habitual a l’Ana Rosa, Espejo Público i a La Sexa, Jaume Vives és el nou millor amic d’Atresmedia i Mediaset per ser el ‘portaveu’ de Tabarnia”, assegura el text, per afegir tot seguit que Vives també “és el típic homòfob, racista i xenòfob contra qui aquests mateixos mitjans carreguen quan toca fer-se un ‘pinkwashing’ de manual”.

A l’autor de l’article li crida l’atenció que, “amb l’excusa de Tabarnia, les televisions nacionals estan regalant minuts i projecció a un senyor declaradament racista, xenòfob i homòfob”. Vives va fundar el 2011 el mitjà digital ‘El Prisma’ des del qual va donar veu i projecció a Josep Anglada de Plataforma per Catalunya, al líder de la plataforma ultracatòlica Hazte Oír, Ignacio Arsuaga, o a Santiago Abascal, de Vox.

“Però a Ferreras i a la súper-progre presentadora de l’especial del World Pride de La Sexta, Cristina Pardo, sembla que el fet que algú sigui públicament homòfob i masclista no els importa gens sempre que parli de Tabarnia”, denuncia l’article d’Estoy bailando. L’autor entén que “carregar contra l’independentisme us dona molta marxa [als periodistes] i suposo que molta audiència”.

L’article és especialment crític amb els mitjans que aprofiten l’assumpte de Tabarnia per donar cobertura mediàtica a un personatge que defensa valors controvertits: “Entenc que carregar contra l’independentisme us dona molta marxa i suposo que molta audiència. Entenc que teniu uns caps que us diuen de què es pot i de què no es pot parlar i sé que el tema de Tabarnia, per molt absrud que sigui, és un caramel que us està servint per riure (i no us donarà per molt més). Sé que us enrieu perquè Vives, se suposa, els fot òsties —argumentatives— als independentistes. Però també les hi fot als marcians. Als negres. Als musulmans. A les dones. I no he vist cap de vosaltres aprofitar aquestes divertides entrevistes per preguntar-li. Feu la vista grossa. I aquest silenci us fa còmplices. I per això us hauria de caure la cara de vergonya d’utilitzar els vostres programes i diaris per donar veu a un senyor amb idees tan profundament ofensives, feridores i contràries als valors que tant dieu defensar quan toca fer-se una neteja d’imatge”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tabarnio a gener 17, 2018 | 13:23
    Tabarnio gener 17, 2018 | 13:23
    Curioso, twitea contra el islam y tiene una pinta que podría pasar por el iman de can anglada.
  2. Icona del comentari de: IVET a gener 17, 2018 | 14:39
    IVET gener 17, 2018 | 14:39
    A cop d'ull vaig pensar que era un islamista ! I es tot el contracti . Dèu n'hi do.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa