MónTerrassa
Quatre dies molt especials als Cants per la Llibertat de Terrassa
  • CA

Els Cants per la Llibertat de Terrassa, un grup de cantants que des de fa quatre anys es troben per reclamar la independència i la llibertat dels presos polítics i exiliats, es preparen per a quatre dies molt especials, coincidint amb els actes de celebració del referèndum de l’1 d’Octubre. Aquest divendres, per escalfar motors, va tenir lloc un referèndum simbòlic, organitzat per l’ANC Terrassa, a les portes de l’Ajuntament, que va recollir 138 vots, dels quals 127 van ser positius, 10 en blanc i un nul.

Aquest dissabte, a dos quarts de vuit, el gran protagonista serà el Col·lectiu Antirepressiu de Terrassa, amb representants de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa (SAT) i del grup de suport de les Detingudes 26F de Terrassa, que explicaran en quina situació actual es troben les persones que han estat represaliades o encausades.

Diumenge, 3 d’octubre, el gran protagonista seran els mateixos ciutadans, ja que aquests dies s’han anat recollint tot de fotografies enviades pels terrassencs que van participar en l’1 d’octubre per fer-ne un gran mural virtual. Un mur del record del referèndum. I, a més, l’acte comptarà amb l’activista i pallasso Jordi Pesarrodona, exregidor d’ERC a Sant Joan de Vilatorrada, que va ser acusat d’un delicte de desobediència greu i condemnat a una pena d’inhabilitació de més d’un any i una multa de 1.200 euros.

Finalment, l’últim acte tindrà un caràcter internacional. L’11 de setembre un grup de persones, més d’un centenar, van emprendre la Marxa cap a la Llibertat, una marxa que va sortir de Waterloo per arribar 1.200 quilòmetres més lluny a Barcelona, al Parlament de Catalunya. Aquest dilluns i dimarts, els caminants flamencs arriben a la nostra ciutat i seran rebuts amb tots els honors als Cants per la Llibertat. Serà a dos quarts de vuit del vespre, com és habitual, al Raval de Montserrat, davant de l’Ajuntament de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa