MónTerrassa
A punt el dispositiu municipal per a la jornada electoral de diumenge
  • CA

Un total de 155.280 persones de Terrassa estan cridades a les urnes a les Eleccions del 28 d’abril. Ho podran fer en 244 meses electorals repartides en 46 col·legis electorals (21 escoles, 15 equipaments cívics, cinc altres centres educatius i cinc equipaments diversos), els mateixos que en els comicis anteriors. En aquest sentit, la creació del Districte 7 a la ciutat no ha modificat la divisió censal existent. Al nou districte s’han habilitat com a col·legis electorals el Casal Cívic Can Parellada i el Centre Social de les Fonts.

L’Ajuntament de Terrassa coordina el dispositiu electoral, amb la implicació d’altres administracions com ara la Junta Electoral de Zona i la Delegació del Govern. La principal novetat d’aquestes Eleccions Generals és que per primera vegada podran votar les persones electores que tenien anul·lat el dret de sufragi per raó de discapacitat després que el 6 de desembre del 2018 entrés en vigor la reforma de la Llei orgànica del règim electoral general (LOREG) a partir de la qual es garanteix el dret de vot de les persones amb discapacitat, principalment intel·lectual. Més d’un miler de persones participa en l’operatiu d’aquest diumenge.

El gruix correspon a 732 membres de meses i 141 representants de l’administració. A aquestes persones cal afegir personal d’informació i notificació, conserges dels equipaments, equips de muntatge, personal de neteja i forces de seguretat, entre altres. Per consultar el cens o el col·legi electoral on s’ha d’anar a votar es pot accedir a la pàgina web de l’Ajuntament de Terrassa (www.terrassa.cat), trucar al telèfon d’informació municipal 010, al telèfon d’informació de la Generalitat de Catalunya 012, o a la Delegació Provincial de l’Oficina del Cens Electoral: 901 101 900.

El mateix 28 d’abril, les persones que requereixin aquesta informació es poden adreçar a les Oficines d’Atenció Ciutadana (que restaran obertes de 8 a 20 h) o a les persones que treballaran com a representants de l’Administració acreditades als col·legis electorals. Recordem que Creu Roja ha posat a disposició de qui ho necessiti un servei per tal de facilitar el dret al vot de les persones amb mobilitat reduïda.

El termini per sol·licitar per avançat aquest servei finalitza el divendres 26 d’abril.

Informació de la jornada

L’Ajuntament de Terrassa posarà en marxa un dispositiu informatiu per a la jornada electoral amb l’objectiu de mantenir informada la ciutadania i els mitjans de comunicació a través de diferents canals. El web municipal tindrà un apartat (www.terrassa.cat/eleccions) dedicat a les eleccions al qual es podrà accedir a través de la pàgina principal. En aquest apartat es podran consultar al llarg del dia les dades de participació en el municipi. L’Ajuntament informarà també del desenvolupament de la jornada electoral a través de les xarxes socials Twitter i Facebook al llarg de tot el dia. Un cop tancada la votació, el web municipal enllaçarà amb l’apartat de la web del Ministeri de l’Interior on apareixeran les dades de l’escrutini corresponent a la ciutat de Terrassa. Quan l’Ajuntament disposi de totes les dades, la pàgina www.terrassa.cat/eleccions oferirà tots els resultats dels comicis a Terrassa. Com a novetat, en aquestes eleccions l’Ajuntament oferirà aquestes dades en un nou format més dinàmic i interactiu que permetrà a totes les persones interessades poder accedir a les dades segregades per interessos de consulta, com ara comparativa entre districtes, barris i partits amb un disseny de gràfics millorat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa