MónTerrassa
Psuc Viu: “Per un Govern municipalista i d’esquerres a Terrassa”
  • CA

Comunicat del PSUC Viu

Per un Govern municipalista i d’esquerres a Terrassa

Davant la crisi política provocada a la ciutat pel trencament del pacte de govern entre PSC i PDeCAT i de les posteriors dimissions de l’alcalde Jordi Ballart i de cinc regidors socialistes més, des del PSUC-viu de Terrassa declarem:

Pensem que ha estat una irresponsabilitat el provocar una crisi de governabilitat a Terrassa, i lamentem la situació d’incertesa generada. A principi de legislatura ja vam avisar de la falta de coherència i d’encert d’un pacte sociovergent.

Apostem per establir aliances per aconseguir un Govern a Terrassa que sigui profundament municipalista i faci polítiques d’esquerres. Per això, instem al diàleg i acord entre tots els grups municipals d’esquerres de l’Ajuntament, sense excloure cap que vulgui participar. És important recuperar la normalitat, estabilitat i confiança de la ciutadania en la institució més propera fins a finals de legislatura.

El debat i negociacions pel nou Govern municipalista i d’esquerres que volem no ha de caure en les intoxicacions, interessos i càlculs partidistes de les difícils eleccions parlamentàries del 21D. Pensem que no s’ha de caure en plantejaments unilaterals i rígids. Hem de recosir la societat i fer valer la pluralitat com una riquesa. Evidentment, el Govern municipal haurà de treballar per la normalitat democràtica a Catalunya, per la recuperació de les institucions d’autogovern i per cancel·lar l’aplicació de l’article 155, per les llibertats i els drets civils, contra la judicialització del debat polític i per sortides polítiques, dialogades, inclusives, pacífiques i democràtiques al conflicte. Però no hem de caure en guerres de banderes, divisió en blocs i en la falsa polarització de DUI vs 155. El Govern de Terrassa ha de ser el de tota la ciutat, no només el d’una part contra l’altra. Evitem fractures a la societat i siguem exemple de Govern inclusiu, equitatiu i apostem pel respecte, la cohesió social i el diàleg.

Les forces que acceptin formar part del Govern municipal han d’acceptar que la prioritat ha de ser municipalista. Continuar i finalitzar el procés de municipalització de l’aigua amb la nova empresa pública, estudiar altres processos de remunicipalització, emfatitzar les polítiques socials, les de serveis socials per tal que ningú es quedi fora, les d’habitatge digne, les de creació d’ocupació i de reindustrialització, millorar els equipaments i serveis als barris, millorar la mobilitat, apostar decididament per la participació ciutadana i els pressupostos participatius, fer valer que Terrassa es declara feminista, continuar els treballs de l’Anella Verda i valorar més el nostre medi ambient, fomentar la cultura i que arribi a tota la ciutadania, etc…

En aquest sentit, valorem positivament com uns primers passos la iniciativa portada aquests dies per Terrassa en Comú i la proposta de “govern de ciutat”. També compartim la inquietud mostrada per la Federació d’Associacions de Veïns de Terrassa i la necessitat de donar resposta urgent a les necessitats de la ciutadania i que es desenvolupin els importants temes de ciutat pendents.

Terrassa és majoritàriament d’esquerres i volem un govern municipal que sigui d’esquerres. Un Govern municipal que no es deixi pressionar per les èlits i els lobbies i estigui al costat de les classes populars i treballadores.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Zagal a novembre 15, 2017 | 07:42
    Zagal novembre 15, 2017 | 07:42
    Tres tontos y una bandera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa