MónTerrassa
PSUC-Viu reivindica l’esperit de classe davant d’un “nacionalisme que ens separa”
  • CA

Aquest dissabte, 11 de setembre, PSUC-ViU, juntament amb altres col·lectius d’esquerra i sindicats com CCOO, han estat presents en l’acte d’homenatge i record a Salvador Allende a Terrassa. El president de Xile va ser assassinat, un dia com avui ara fa 48 anys, durant un cop d’Estat. Com és tradició, s’ha fet una ofrena floral en el monument a la seva figura, ubicat al Parc de Vallparadís de Terrassa.

En un extens comunicat, PSUC-Viu ha exposat que aquest any, la Diada Nacional de Catalunya, se celebra en un moment de “canvi d’etapa” pel que consideren un “esgotament del procés” i un govern, format per ERC i Junts que “encara no sembla decidit a trencar amb l’anterior etapa”, i als quals acusa d’una “incapacitat manifesta per gestionar la pandèmia”. En aquest context, el partit defensa que la Diada de l’11S ha de tornar a ser “una jornada reivindicativa, inclusiva i democràtica de tots els catalans i les catalanes, de qualsevol adscripció política, llengua habitual o origen. Preservar la pluralitat i la cohesió social només és possible amb la defensa d’un catalanisme popular basat en la certesa de ser un sol poble”.

L’agrupació municipal subratlla “la ferma convicció que el diàleg i la negociació, i el respecte a la pluralitat ideològica és l’única via per afrontar el problema polític d’encaix entre Catalunya i Espanya” i afirma que els indults als presos independentistes i la taula de diàleg són “passes importants per canalitzar cap al terreny de la política un contenciós que mai s’hauria d’haver judicialitzat”.

PSUC-Viu també manifesta que l’11S ha de d’expressar l’oposició a tot tipus de nacionalisme que enfronti a la classe treballadora. “No deixarem de denunciar qui s’amaga darrere d’una bandera per retallar els drets socials, privatitzar serveis públics, o impulsar projectes contraris al benestar social i mediambiental, com ha sigut darrerament amb l’ampliació de l’Aeroport del Prat”, diuen. Finalment, subratllen que “tenim clar que el nacionalisme ens separa, la classe ens uneix. I per això és necessari posar al centre de la política un discurs de classe clar i sense complexos, arrelat als centres de treball i al conjunt dels barris obrers de Catalunya. Alhora, sabem que una solució permanent només vindrà amb l’obertura d’un procés constituent amb el conjunt de pobles d’Espanya per avançar amb una perspectiva de progrés social on construïm una República federal, plurinacional i solidària”.

Ofrena floral al monument de Salvador Allende, al parc de Vallparadís de Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa