MónTerrassa
PSUC Terrassa insta ERC a ser valenta i formar govern amb comuns i socialistes
  • CA

El PSUC Viu ha agraït a les 5.893 persones que a Terrassa han votat a En Comú Podem (el 7,54% dels que van votar a la ciutat). “L’esquerra alternativa tenim una bona base a la ciutat, que ens ha de servir per organitzar i créixer el nostre espai”, manifesten. Des de la formació consideren que la baixada en la participació ha estat culpa de la pandèmia de Covid, i “el desgast i apatia polítiques creixents derivades de més de 10 anys d’un “procés” que ha portat a Catalunya a l’estancament econòmic, social i polític”.

Consideren que els resultats electorals posen de manifest “una ampla majoria d’esquerres, amb el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) com a guanyador, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i En Comú Podem (ECP). Aquestes formacions polítiques podrien definir un govern d’esquerres amb una vocació nítidament social i democràtica, que ajudaria a fer sortir Catalunya de l’actual estancament amb polítiques que posin al centre els interessos de la classe treballadora i els sectors populars”. Aquest govern, diuen, “podria situar la qüestió nacional lluny dels discursos de tipus identitari i trumpista de VOX i Junts per Catalunya(JxCat)“.

Afirmen que la pilota és a la teulada d’ERC. “Depèn que ERC sigui valenta i abandoni la seva dependència acomplexada de JxCat“. Des del PSUC-viu i Esquerra Unida de Terrassa creuen que “la unitat d’esquerres i antifeixista és la millor medicina contra una ultradreta, tant la de VOX com la de sectors creixents a Junts per Catalunya que consideren la meitat dels catalans com a “colons”, que es consolida amb força al Parlament de Catalunya”.

Fent autocrítica, manifesten que “és necessari que En Comú Podem millori la seva vertebració territorial per arrelar entre la classe treballadora i els sectors populars, i així poder millorar a nivell electoral. En aquestes eleccions, de forma clara, s’ha vist la importància cabdal de dur a terme aquesta tasca”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa