MónTerrassa
El PSUC reivindica la República per obtenir “una vida digna”
  • CA
El PSUC, durant un homenatge | Cristóbal

El passat diumenge 14 d’abril el PSUC va commemorar el 88 aniversari de la proclamació de la II República d’Espanya, fet que, defensen, constitueix “una oportunitat de reconèixer els avenços socials, econòmics i democràtics que van significar aquell procés: els drets laborals i el dret a la feina com a eix fonamentals de l’acció política, l’impuls de l’educació i la cultura a Espanya, la defensa dels drets de la dona, el reconeixement de la realitat plurinacional de l’Estat amb els Estatuts d’autonomia de Catalunya i el País Basc, les limitacions al poder de l’oligarquia, l’aposta per la dignificació de les condicions de vida al camp, el rebuig a la ingerència de l’Església Catòlica en la política i dels sectors més reaccionaris en la vida diària de la gent”.

També és una ocasió obligada de retre “un merescut homenatge a totes aquelles persones que van defensar la democràcia enfront del cop d’Estat feixista de 1936”. Els que la van defensar abans del cop, els que ho van fer durant el mateix i durant la Guerra d’Espanya defensant la legalitat republicana i aquelles i aquells que van lluitar per la llibertats democràtiques durant els 40 anys de la dictadura de Franco. Però avisen: “No obstant, això no serà possible si milers d’elles i ells segueixen desapareguts i les seves restes amagats en cunetes i fosses indignes. Mentre que l’Estat no assumeixi la seva responsabilitat de cercar i trobar els desapareguts, mentre no compleixi amb els convenis i tractats internacionals davant d’un dels majors genocidis contemporanis, no podrem passar aquesta pàgina de la història”, asseguren des del PSUC viu de Terrassa i la JSUC – Joventut Comunista, grups que segueixen exigint “veritat, justícia i reparació”.

Arriben a aquest 14 d’abril després d’un any intens en l’àmbit polític, en l’econòmic i en el social. “Seguim immersos en una crisi que afecta importants sectors socials i amb especial cruesa a les dones i al jovent. S’intensifiquen les polítiques neoliberals contra la classe treballadora i el poble i per això, és una tasca prioritària del Partit treballar per unir i sumar les diferents reivindicacions i mobilitzacions per avançar en la construcció de la unitat popular, del bloc polític i social, alternatiu, rupturista i republicà”, asseguren.

“La recomposició del règim pretén mitjançant unes limitades reformes, fins i tot amb alguns retocs de la Constitució del 78 però sense introduir mecanismes de garantia, compliment i exigibilitat pel poble dels drets socials que enumera, mantenir les bases del domini del capital sobre la voluntat popular: un model econòmic i social en benefici d’una minoria, el manteniment del poder del sector financer, una democràcia limitada i controlada i la Monarquia. Front aquesta recomposició del règim monàrquic cal construir una alternativa programàtica, social i política el més àmplia i unitària possible. Una alternativa que confronti i impedeixi la recomposició del sistema”, afegeixen.

El PSUC-viu de Terrassa i la JSUC-Joventut Comunista defensen que la República federal “és l’única sortida per a la immensa majoria de la població i per a tots els pobles de l’Estat. La República federal és la millor garantia per assegurar el reconeixement de la realitat plurinacional, la defensa dels drets nacionals de Catalunya i la fraternitat entre els pobles de l’Estat per aturar l’enfrontament xovinista i fer front a l’extrema dreta. Defensem la República com a resposta a les necessitats de la majoria social treballadora i el poble. La III República com a sortida a la crisi econòmica, social i política del nostre país”.

El PSUC-viu de Terrassa i la JSUC – Joventut Comunista reiteren el seu compromís de treballar el més unitàriament i de forma constant per la fi del règim monàrquic del 78 i manifesten la mes ferma defensa dels valors republicans de Llibertat, Justícia, Igualtat, feminisme, laïcitat, cultura i solidaritat. “Ens comprometem a organitzar la unitat de les forces polítiques, sindicals i socials per forçar la ruptura democràtica amb el règim corrupte de la Monarquia i obrir un procés constituent cap a una democràcia real, participativa, laica, federal i republicana i un model econòmic i social al servei de la classe treballadora i del poble. Per a això, és fonamental que en el proper cicle electoral (generals, autonòmiques, europees i municipals) els vots de les persones treballadores no vagin als enemics del progrés social i les llibertats, ni a les forces que amb aparences progressistes situen el eix nacional per sobre del social, si no a les candidatures clarament d’esquerres en què concorri Izquierda Unida i que a Catalunya representa la confluència Catalunya En Comú Podem, i a Terrassa representa Iniciativa Verda – Unitat d’Esquerres”.

El Partit Socialista Unificat de Catalunya viu i la Joventut Socialista Unificada de Catalunya – Joventut Comunista fa una crida al conjunt de les forces de progrés del país, a la majoria social treballadora i a la ciutadania en general perquè es mobilitzi a favor d’una III República al servei de la classe obrera. Fem una crida a participar en les mobilitzacions convocades al voltant del 14 d’abril pels espais unitaris republicans dels diferents territoris, en defensa dels drets socials i democràtics que ens vénen sent arrabassats pel règim monàrquic. Per a una vida digna del conjunt del poble és necessària ja la República dels i les treballadores.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa