MónTerrassa
El PSC vol que Terrassa digui si li agrada el nou passeig Comte d’Ègara
  • CA

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) presentarà una proposta al Ple Municipal d’aquest divendres en la que demanarà al Govern impulsar un procés participatiu per a la transformació del Passeig del Comte d’Ègara. La setmana passada el Govern Municipal va aprovar el projecte
executiu, i ara el PSC demana que s’escolti l’opinió dels veïns i veïnes.

El primer secretari de l’agrupació local, Alfredo Vega, ha manifestat que «en el cas de la transformació del Passeig del Comte d’Ègara és indubtable que estem parlant d’un projecte de gran envergadura, no només per als veïns i veïnes de la zona, si no també per al conjunt de la ciutadania terrassenca. Es tracta d’un dels carrers més transitats de la ciutat un i esdevé un dels principals eixos del municipi».

Els socialistes consideren que el Reglament de Participació obliga a impulsar un procés participatiu per aquest cas i afirmen que «no hem d’oblidar que estem parlant d’un eix emblemàtic no solament per la seva part vial. L’element patrimonial i històric així com el marcat caràcter modernista del seu entorn requereix també una mirada científica».

El PSC també presentarà una moció per garantir el suport econòmic a l’escolarització de l’alumnat amb necessitats educatives derivades de situacions socioeconòmiques desafavorides. El regidor Carlos Lázaro ha manifestat que la segregació escolar està considerada com el principal problema que pateix el sistema educatiu català: «Aquesta situació afecta directament als alumnes pertanyents a famílies socio-econòmicament desafavorides i provoca una reducció de les seves oportunitats educatives i una manca d’igualtat d’oportunitats, posant en risc la cohesió social». El regidor socialista sol·licitarà a la Generalitat una dotació econòmica per aquest curs que doni resposta a les necessitats d’escolarització dels alumnes matriculats en places de reserva per situacions de vulnerabilitat socioeconòmica.

A l’apartat d’acords de junta de portaveus, els socialistes presenten dues propostes per donar suport al govern de Pedro Sánchez amb un acord en favor de la reforma laboral acordada entre els agents socials que pretén impulsar la creació d’ocupació estable i de qualitat, i per aturar la precarietat i la
desocupació. L’altre acord és per donar suport al pla de recuperació i el fons europeus amb.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa