MónTerrassa
El PSC titlla de “fracàs” la participació ciutadana de les accions del govern
  • CA

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha titllat de “fracàs total” la participació ciutadana de les accions impulsades pel govern municipal. Els socialistes recorden que l’any 2016 es va aprovar un Reglament de Participació Ciutadana al ple de l’Ajuntament de Terrassa per millorar la qualitat democràtica de la presa de decisions i oferir una participació inclusiva i accessible a tothom. Aquest reglament recull la creació de les audiències públiques, espais de participació i debat en les quals els regidors expliquen les actuacions més rellevants que han fet a la ciutat.

Aquestes són una eina molt útil per establir un contacte entre la ciutadania i el govern. “No obstant, enguany, a les cinc sessions celebrades durant el mes de novembre, només ha participat directament una persona. Inclús va haver-hi una audiència, la de Drets Socials, en què no es va presentar cap pregunta ni tan sols per escrit”, denuncia el PSC.

Crítiques a les audiències telemàtiques i temàtiques

“No és suficient amb impulsar espais de participació, sinó que aquests han de fomentar la implicació dels veïns, i l’espai proposat pel govern, de forma telemàtica i amb agrupació d’àrees, fa tot el contrari”: Des del PSC ja van advertir que el format desincentivaria la participació ciutadania. “Un govern municipal no es pot amagar rere d’una pantalla d’ordinador per evitar respondre queixes i preguntes” alerten els socialistes.

D’altra banda, a part del “retrocés en participació ciutadana”, també indiquen que s’ha “incomplert el reglament”, perquè aquest estableix que a les audiències, l’exposició inicial del govern s’ha de limitar a “una quarta part del temps de la sessió, per deixar espai a la participació ciutadana i entitats”, recorden. “La realitat, però, és que l’exposició del govern ha ocupat pràcticament la totalitat del temps de les sessions, impedint la intervenció de la ciutadania”, lamenta l’agrupació municipal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa