MónTerrassa
El PSC Terrassa reclama més atenció a la salut mental a la ciutat
  • CA

El grup municipal del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) considera que cal parar molta més atenció a l’abordatge de la salut mental a Terrassa des del sistema públic de salut. El partit que a Terrassa encapçala Alfredo Vega ha aprofitat l’avinentesa per carregar els neulers contra l’equip de govern egaren que conformen TotxT i Esquerra Republicana. El grup municipal del Partit dels Socialistes denuncia que el servei de suport psicològic als oves ha passat a millor vida. El PSC afirma que no es crearà.

El Secretari d’Organització i Finances i regidor a l’Ajuntament Javier García ha demanat un punt d’inflexió. En aquest sentit, ha explicat que al Ple de l’Ajuntament del passat mes d’octubre, els socialistes egarencs ja van portar-hi una el PSC una proposta de resolució relacionada amb la salut mental. Javier García recorda que la seva idea era posar en marxa per crear un servei municipal de suport psicològic per a joves i adolescents d’entre 12 i 35 anys sense necessitat de derivació ni cita prèvia, inspirant-se en el model que s’utilitza des de fa temps a la capital catralana, Barcelona. El grup municipal socialista rebla que, malgrat que a parer seu era una proposta força assenyada i argumentada, no va tenir un suport majoritari del plenari. La proposta de resolució va ser tomada va ser rebutjada amb els vots en contra de Tot per Terrassa i d’Esquerra Republicana de Catalunya. Javier García remarca que van fer-ho “basant-se en que ja estaven treballant en una proposta similar”.

Pels socialistes egarencs, el projecte pel que aposta el bipartit de govern “és insuficient per atendre a la necessitat que hi ha a una ciutat com a Terrassa. El servei que oferirà l’Ajuntament serà un suport de 3 hores a la setmana per a la salut emocional dels joves de Terrassa i d’onze municipis més”. Segons García, “tres hores a la setmana en cap cas arribaran a cobrir ni una mínima part de la demanda d’atenció psicològica d’una ciutat de 224.000 habitants”.

El Secretari d’Organització i Finances ha deixat algunes dades per reflexionar: els suïcidis són la primera causa de mort no natural entre els joves de 16 a 35 anys. I les llistes d’espera fan que “moltes persones que necessiten atenció psicològica no puguin accedir a ella per falta de recursos”.

La pandèmia de la Covid-19 “ha provocat un augment de pacients amb problemes de salut mental i ha agreujat la situació dels que ja els patien”, ha dit el regidor.

Algunes dades més ofertes pel PSC: e primer semestre de 2021, l’Hospital de Terrassa ha atès un 17% més de pacients amb problemes de salut mental que al mateix període de 2020, i en aquest any els suicidis s’han cobrat més vides que la Covid en persones menors de 50 anys. “Som conscients que aquesta no és una competència municipal, però creiem que cal la implicació de totes les administracions en un assumpte tan important com aquest. Necessitem més recursos per a la sanitat pública i la salut mental ha de ser una prioritat, però malauradament hem de denunciar que per a l’Ajuntament no ho és”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa