MónTerrassa
PSC lamenta la negativa del govern a fer noves residències a Terrassa
  • CA

Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, ha lamentat “profundament” l’afirmació de la consellera d’Afers Socials, Dolors Bassa, que el govern no invertirà “ni un euro” en construir noves residències per a gent gran. El líder del PSC a la ciutat ha recordat que Terrassa “avui en dia, només disposa d’una residència pública, que és clarament insuficient per a una ciutat de més de 215 mil habitants”.

Ballart ha insistit en algunes de les principals reivindicacions locals com la construcció de la nova residència i centre de dia al barri de Sant Pere Nord, l’equipament previst a Ca n’Anglada o l’obertura de totes les plantes de la Residència pública de Mossèn Homs. En tots els casos, l’alcalde assegura que són “demandes històriques a la ciutat i necessàries tenint en compte la demografia que apunta que cada vegada la població envellida augmentarà de manera proporcional” i ha afegit: “d’aquí a deu o quinze anys ens trobarem amb un problema social greu si en l’actualitat no posem les bases assistencials necessàries que garanteixin a la nostra gent gran una vida digna”.

!--akiadsense-->

Per la seva banda el diputat del PSC al Parlament, Raúl Moreno, ha criticat l’afirmació de la Consellera, “demostra el poc compromís de l’Executiu català envers la gent gran de Catalunya”. El portaveu de Serveis Socials del Grup Socialista ha instat al govern “concretar el Pla de Xoc que vostès mateixos van aprovar en aquest Parlament per reduir les llistes d’espera”. “Ha començat a treballar? Què li diu als ciutadans i ciutadanes que han d’esperar-se fins a quatre anys per entrar a una residència pública? Quina alternativa els dóna per no haver de pagar els 1.400 o 2.500€ al mes que costa una plaça de residència privada? Li queda un mes per complir allò que li vam proposar, i que vostès van aprovar al mes de juny, per recuperar la universalitat de la llei de dependència pel que fa a les Prestacions Vinculades. Les contemplarà al proper pressupost?”, ha preguntat Moreno.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa