MónTerrassa
PSC i Cs demanen la dimissió de Labòria com a president del Consorci Sanitari

Els portaveus dels Grups Municipals de Ciutadans Terrassa i el PSC han anunciat que, en el marc del ple extraordinari per a esclarir el possible favoritisme en l’administració de les vacunes sobrants del Consorci Sanitari de Terrassa, exigiran a l’alcalde de Terrassa que traslladi al Consell de Govern del CST la petició de dimissió del president, Jordi Labòria, “després de les reiterades peticions d’informació desateses”.

La publicació a la premsa, a finals de gener del 2021, que un exmembre del Consell del Consell de Govern del CST s’havia vacunat saltant-se l’ordre a l’Hospital de Terrassa “ha motivat aquesta acció conjunta dels dos grups de l’oposició a l’Ajuntament de Terrassa. Ja van sol·licitar una Junta de Portaveus extraordinària amb la presència de l’alcalde, Jordi Ballart, i el president del Consell de Govern, Jordi Labòria, que es va celebrar el 16 d’abril. “Jordi Ballart, Vicepresident del CST, va excusar la seva presencia i el President tampoc va presentar-s’hi. Els regidors de govern van escudar-se en un informe del CST que, sense estar signat, assegurava que no es podia facilitar informació per culpa de la Llei de Protecció de Dades.”

El portaveu de Ciutadans Terrassa, Javier González, diu que “ja han passat més de tres mesos des que van passar els fets i es va sol·licitar la informació” i ha senyalat que “l’equip de govern té el deure de transparència, accés a la informació i bon govern que s’ha de presumir per a totes les administracions públiques i els seus responsables, ja siguin polítics o institucionals”.

Per la seva banda, el portaveu dels socialistes, Marc Armengol, ha recorda que “el govern municipal va deixar a l’oposició sense representació al Consell de Govern del CST a l’inici del mandat, tot i l’ampliació de representants del consistori de 2 a 4 membres”.

Ambos partits reblen que la ciutadania reclama que es tingui cura del procés de vacunació, un procés que “ha de respondre estrictament a criteris de priorització, tal i com dicten les autoritats competents”. Lamenten que el President i màxim responsable institucional del CST es mostri “renuent a donar explicacions publiques” i insten a l’alcalde de Terrassa a traslladar al CST la petició de dimissió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa