MónTerrassa
El PSC demana una pista de gel ecològica d’urgència a Terrassa
  • CA

El Partit Socialista de Catalunya (PSC) a Terrassa vol suspendre el procés de licitació de la pista de gel per aquest any i iniciar el procés de contractació d’una pista de gel ecològica urgentment. Aixó ho presentarà en una proposta de resolució el proper ple municipal de novembre. El grup municipal considera que existeixen alternatives que continuen oferint una atractiva opció d’oci alhora no requereixen un elevat consum energètic.

El PSC apunta que segons informació facilitada pel propi equip de govern durant la primera edició al 2019, la pista de gel va consumir 42.123 kWh. “Traduint la xifra en diferents conceptes simulats podem dir que equival a 10 tones de Co2, 220 neveres en marxa durant un any, 42.000 hores de forn elèctric, el consum de 156 cases en tot un mes, a 70.000 rentadores en marxa o a fer 7 voltes i mitja al mon amb un cotxe”, expressen.

Pel socialistes, aquesta oferta contradiu el programa del propi govern, “doncs l’aposta per l’anomenada ‘Revolució verda’ es veu seriosament afectada amb aquest tipus d’accions”.

El PSC acusa el govern municipal de “Greenwashing”

El grup recorden que l’any passat se’ls va informar que l’empresa subministradora de la pista de gel disposa d’un projecte de compensació de CO2 a través de la plantació d’arbres a una regió de Turquia. Apunten que “aquesta surrealista justificació” del Govern Municipal no és més que una tècnica de “Greenwashing”, una pràctica utilitzada per grans multinacionals per rentar la seva imatge en relació a la protecció del medi ambient.

“Enguany, a més, cal afegir el context de greu crisi energètica que estem vivint”. Tot i així, el Govern Municipal ja ha anunciat que es tornarà a instal·lar la pista de gel per aquesta campanya de Nadal.

Altres propostes de resolució del PSC

El PSC també presenta altres propostes, com la visualització de les dones amb endometriosi, i en aquest sentit, insta al Govern de Catalunya a través del Servei de Salut que informi dels recursos comunitaris i d’atenció a les dones que pateixen endometriosi i les incloguin en els plans de l’Àrea de Serveis Socials. També ratificar el compromís ferm de l’ Ajuntament de Terrassa contra la violència de gènere, i en defensa dels drets de les dones, i l’adhesió al Pacte Estatal “Alianza País Pobreza Infantil Cero” impulsada per l’Alt Comissionat per la Lluita contra la Pobresa Infantil.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa