MónTerrassa
PSC i Cs creuen que Ballart té por i està més còmode darrere una pantalla
  • CA

El ple municipal de gener arriba amb una polèmixa d’inici: els dos partits principals de l’oposició, Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i Ciutadans (CS) lamenten que, una vegada més els darrers mesos, l’equip de govern hagi optat per fer-lo presencial. La seva portaveu, Lluïsa Melgares, també tercera tinenta d’alcalde de l’àrea de Territori i Sostenibilitat i regidora de Mobilitat, Trànsit i transports, Neteja i residus, Habitatge i rehabilitació, Aigua i Habitatge Social, ja va explicar-ne ahir les raons. Va fer-ho en la presentació pública dels punts principals del ple del dia 28. Lluïsa Melgares va reblar que l’únic que es fa és donar resposta a les indicacions dels tècnics municipals, que consideren que l’actual situació pandèmica generada per la Covid-19 reconana ser prudent i evitar els contactes directes. La qual cosa passa per un ple telemàtic, amb els regidors participant des de casa.

El PSC i Ciutadans demanen que el Ple Municipal sigui presencial un altre cop. A parer seu, no té cap tipus de sentot fer-lo telemàtic atès l’aixecament de les restriccions socials feta per part del Govern de la Generalitat.

Socialistes i taronges creuen que Tot per Terrassa i Esquerra Republicana de Catalunya es queden sense arguments per justificar el ple telemàtic, “tal com va imposar el govern municipal a la darrera Junta de Portaveus. Creiem que en un moment on no hi ha restriccions d’aforaments per a la ciutadania en cap àmbit, els partits polítics tenim l’obligació d’estar presencialment al Saló de Plens».

L’oposició afirma “que és plenament incoherent que hi hagi personal municipal que hagi de treballar presencialment al seu lloc de treball, i que al mateix moment els polítics estiguin a casa seva”. El PSC i Cs afirmen que l’alcalde Jordi Ballart” es troba més còmode darrera d’una pantalla d’ordinador quan s’han de debatre assumptes d’importància per a Terrassa, però en canvi no té cap problema en rebre a desenes de nens i nenes al Saló de Plens durant la mateixa setmana que vol que el Ple sigui telemàtic”.

Els principals partits de l’oposició creuen que el Ple Municipal es podria celebrar de manera presencial sense cap problema, “a més a més tenint en compte que tots els regidors i regidores del Consistori estan vacunats i que la variant Omicron no comporta símptomes greus en la gran majoria dels casos. Els portaveus d’ambdós partits han fet la sol·licitud a la Junta de Portaveus però denuncien que el Govern continua en silenci.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa