MónTerrassa
PSC critica la manca de previsió pel desbordament a la riera de les Arenes
  • CA

El PSC ha criticat la manca de previsió en el desbordament de la riera de les Arenes de Terrassa que va tenir lloc aquest passat dimecres 17 d’agost. L’alcalde Jordi Ballart va manifestar que el motiu del desbordament és perquè les obres aquesta zona les obres no estan acabades, al que el grup municipal ha expressat en un comunicat que es mostra “sorprès” que encara no s’hagin finalitzat.

Les inundacions a la calçada van tenir lloc al tram de la riera a tocar de Can Parellada, just on l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) està construint un mur de contenció d’escullera. Però aquesta escullera encara no està completada, el que va fer que es produís aquest desbordament.

En aquest sentit, el PSC es mostra “sorprès perquè aquestes obres encara no estiguin finalitzades tenint en compte que entre finals d’agost i setembre és l’època amb més risc de fortes pluges i riuades, i que no hi hagi hagut un advertiment a l’ACA per part del govern municipal”.

El grup considera que “és inexplicable la mala planificació en els terminis per a realització de la construcció del mur. Sobretot, tenint en compte que les terres acumulades per a la realització dels treballs sembla que han estat el motiu del desbordament”.

“Precisament, aquestes obres que estaven previstes des de fa dècades, però la crisi del 2008 les va aturar a causa del milionari deute contret per l’ACA, són les que haurien d’evitar la inundació de la part baixa del barri de les Fonts a la zona del carrer Roma i la benzinera Repsol”, escriuen.

El PSC insisteix que la seguretat de les rieres ha de ser primordial

D’altra banda, el PSC recorda que “l’actual govern de Jordi Ballart i Esquerra Republicana han creat una nova i costosa Regidoria de Rieres que no hi ha complert cap de les moltes promeses electorals realitzades”, opinen. A més, també consideren que “tampoc en aquest mandat hi ha hagut accions significatives en l’àmbit del manteniment de les lleres i les infraestructures, ni en les previsions de la futura transformació les rieres de Terrassa”.

Finalment, el PSC insisteix en el fet que la seguretat de les rieres de Terrassa ha de ser el principal objectiu de totes les administracions competents en el manteniment i construcció de les infraestructures hidràuliques a la nostra ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa