MónTerrassa
Uns pressupostos per avançar a la ciutat i al país
  • CA

Salut, educació, indústria, innovació, transport ferroviari, habitatge… Terrassa comptarà amb una injecció important de recursos per avançar i consolidar el projecte de ciutat que hem estat treballant aquests darrers quatre anys des del govern de la ciutat i al qual volem donar tota l’empenta possible a partir de maig.

Davant d’escenaris complexos, cal donar respostes a la gent i, alhora, intensificar les transformacions que estem liderant des de la Generalitat i des de l’Ajuntament. Això és el que fem amb aquests pressupostos. Ara toca continuar treballant per millorar la vida dels nostres veïns.

Com ja vam fer amb els pressupostos generals de l’Estat, on des d’Esquerra Republicana vam aconseguir per primera vegada una partida concreta per a la futura estació de Can Boada, hem treballat perquè la veu i les necessitats de Terrassa fossin escoltades i obtinguessin resposta.

Lluny de la temptació d’alguns de reduir els pressupostos de la Generalitat a grans projectes que han de demostrar primer la seva viabilitat i que poc tenen a veure amb els comptes, parlem d’un pressupost construït al servei de les persones i on la gent de Terrassa guanyarà en qualitat de vida i la ciutat avançarà cap al futur.

Parlem de Salut i, per tant, d’una Terrassa amb més qualitat de vida. A més d’assolir els compromisos amb l’Ajuntament de millora de l’atenció primària, també s’augmenta la partida per millorar l’atenció hospitalària (per exemple, 3,5 milions d’euros en renovació tencològica i ampliació de l’Hospital de Terrassa) i la salut mental, i per reduir les llistes d’espera.

Hem treballat perquè la veu i les necessitats de Terrassa fossin escoltades i obtinguessin resposta

Avancem també en una Terrassa d’oportunitats per a tothom, amb un increment del pressupost d’Educació, que és la base de l’equitat. Es consolida la gratuïtat de l’Infantil 2 a les escoles bressol i s’incrementarà un 26% els recursos per als conservatoris i un 100% per a les escoles d’arts plàstiques. Impulsem l’escola inclusiva en tots els sentits i, de forma palpable, s’intervindrà amb 2,4 milions d’euros per aquest mateix any en els edificis escolars per retirar el fibrociment i millorar-los, fent que Terrassa tingui escoles més obertes i segures, a més dels 3,2 milions de l’Escola Antoni Ubach.

680 milions garanteixen l’execució del Pacte Nacional per la Indústria, on Terrassa té molt a dir per refermar-se com a ciutat avantguarda del país: moderna, innovadora i amb molt futur. Avançar cap a una nova indústria, més tecnològica, més sostenible i d’alt valor afegit, és la millor de les polítiques socials. I aquí Terrassa tenim totes les condicions i el potencial per ser referents. Una xifra que sens dubte tindrà un impacte a Terrassa, amb projectes com la planta GasGas de fabricació de motocicletes a Terrassa, que compta amb una inversió de 5,7 milions d’euros per part del Govern de la Generalitat i la creació de 41 llocs de treball.

Alhora, la millora en inversions als FGC (amb 13 milions d’inversió) no només referma el projecte del metro del Vallès, sinó que ens connecta encara millor amb l’entorn, potenciant la nostra posició territorial estratègica i refermant-nos en un model de mobilitat basada en el transport públic i el respecte al territori.

Sumar esforços és clau per avançar amb més força cap a una nova Terrassa, que estigui a l’alçada dels reptes del segle XXI. Per això, Esquerra Republicana treballem des del govern de la ciutat i des del govern del país teixint consensos per fer que les coses passin, per ser útils per als terrassencs i les terrassenques

Treballem per Terrassa, governem per a tothom, aquí i arreu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa