MónTerrassa
La pressió fiscal a Terrassa no augmentarà el 2022

La pressió fiscal a Terrassa no augmentarà el 2022 i es conté, ha recordat Isaac Albert, portaveu d’ERC i primer tinent d’alcalde, que avui ha presidit el Ple Municipal extraordinari d’aprovació provisional de la modificació de les Ordenances Fiscals Municipals per a l’any vinent. El líder republicà ha afirmat que “no és cap caprici.”. I ha exposat quatre raons per les quals l’equip de govern ha pres aquesta decisió. Els ingressos augmentaven, ha reblat, però ha recordat la sentència del Tribunal Constitucional, que ha anul·lat la fórmula utilitzada per calcular  l’impost de les plusvàlues, que cobren els ajuntaments per la venda d’un habitatge, que comporta perdre 12 milions d’euros.

“Malgrat aquesta decisió, no podem augmentar altres impostos per compensar”. La segona idea és que “el 2022 és el de la recuperació econòmica” i no es volen posar pals a les rodes. El tercer element que ha destacat el tinent d’alcalde és l’augment del cost de la vida, que s’acosta a un 4 per cent.”Anar a comprar, ara és més car”. I el quart, algunes bones dades econòmiques, com la baixada de l’atur”, una dada més positiva del que es podia imaginar. I encara ha afegit un nou element, l’increment desmesurat dels costos de l’energia, que afecta les butxaques de tothom, ciutadania, entitats i administracions.

La contenció de les Ordenances pretén la millora en àmbits com el social o el mediambiental, ha comentat Albert. “Volem que aquest sigui l’any de la reactivació social i econòmica a Terrassa i hem treballat perquè la fiscalitat municipal no sigui una càrrega per la ciutadania o les empreses” de la ciutat. En relació a la sentència sobre la plusvàlua ha manifestat: “La incidència sobre les finances municipals i esperem que el govern espanyol actuï ràpidament i solucioni abans de l’1 de gener un problema molt greu”. “És un impost just i necessari”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa